Verbouwen op een budget

Verbouwen kost geld, maar hoe verbouw je een huis op een budget? Allereerst door niet alles in een keer te doen. Ruimte voor ruimte is een goede manier om de kosten te spreiden. Maar welke dingen moet je nu op letten die zeker weten prijzig gaan zijn? Badkamers en keukens verbouwen kost altijd veel geld, het is dan ook verstandig om hiervoor goed na te gaan wat je wilt hebben en goed je research te doen. Want hoewel het veel geld gaat kosten, is het altijd mogelijk om het op een budget te doen. Houdt aanbiedingen in de gaten, en ook sites als Wehkamp want met een Wehkamp kortingscode kan je maar zo tegen iets aanlopen wat je gebruiken kunt bij je verbouwing. Of het nu een badkuip is die de helft van de helft is of een fornuis.

Ga na waar je dingen voordelig kan krijgen. Soms is het zelf met de verzendkosten erbij gerekend de moeite om dingen te laten bezorgen in plaats van op te halen. Ga je praten bij een keukenspecialist? Wees dan niet bang om te zeggen wat je wilt, maar zorg dat je daarnaast ook andere opties bekijkt. Want een keuken van bijvoorbeeld de IKEA kan misschien wel voor een fractie voor de prijs geïnstalleerd worden.

Waar moet je niet op bezuinigen?

Natuurlijk zijn er ook altijd dingen waar je absoluut niet op moet gaan bezuinigen. Uiteraard kan je gaan kijken wat de beste prijzen zijn en waar je het meeste waar krijgt voor je geld. Maar voor bijvoorbeeld groepenkasten is het niet verstandig om te bezuinigen. Dit moet gewoon goed zijn, want je wilt geen verrassingen die je vervolgens kunnen elektrocuteren. Want ook een schok van een gewoon stopcontact met een 230 voltage is een beste klap! Ook is zelf stroom aanleggen in de badkamer een slecht plan als je je niet goed inleest in het voren. Het kan dan ook een bijzonder goed idee zijn om dit te laten doen.

Apparatuur

Ook kan het verstandig zijn om de juiste apparatuur in huis te hebben. Zorg dat je kunt zien waar er leidingen lopen in de muren, zodat je geen waterleiding raakt tijdens het boren. Zorg dat je een tegelsnijder beschikbaar hebt wanneer je de badkamer of keuken opnieuw gaat betegelen. Wanneer je spullen kunt lenen van vrienden is dat prima, maar je kunt er ook voor kiezen om bepaalde apparatuur te huren bij een bouwcentrum. Het is dus niet nodig om alles zelf aan te schaffen. Maar er is niets vervelender dan niet de juiste apparatuur hebben, niet genoeg spijkers of schroeven te hebben of de verkeerde schroeven om bijvoorbeeld gips te schroeven. Zorg dus dat je goed voorbereid bent, want eerlijk is eerlijk: ook bij een verbouwing is voorbereiding het meeste werkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *