Verhuizen naar het mooie Spanje

Met het wisselvallige en regenachtige weer in Nederland dromen we allemaal wel eens over het verhuizen naar een zonnigere plek. Een zonnige plek welke bij veel mensen dan in gedachten zal komen is Spanje. Verhuizen naar Spanje is voor veel mensen een droom. Natuurlijk is het ook mogelijk om de droom werkelijkheid te maken. Daarbij is het wel van belang om een paar belangrijke punten in gedachten te houden bij de verhuizing. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Het meenemen van je eigen spullen

Wanneer je verhuist naar het buitenland is het belangrijk om snel een eigen plekje te creëren. Het meeverhuizen van je eigen spullen kan er voor zorgen dat je je sneller thuis gaat voelen. Het is dan handig om een internationaal transportbedrijf in te schakelen welke je spullen kan vervoeren van Nederland naar Spanje. Door het gebruiken van een internationaal transportbedrijf ben je er ook zekerder van dat je spullen veilig aankomen. Zelf scheelt dit ook veel werk. Zo hoef je niet op en neer te blijven rijden en hoef je zelf ook geen vrienden en familie om hulp te vragen. 

Wanneer je een internationaal verhuisbedrijf zoekt, let dan ook op de AEO-certificering. Wanneer een AEO-certificering aanwezig is kan het verhuisbedrijf ook er voor zorgen dat je zelf niets met de douane hoeft te regelen. Geen rompslomp met de verschillende formaliteiten en papieren maar meer tijd om je nieuwe huis in te richten en een eigen plekje te creëren. 

Leer de nieuwe taal

Wanneer je naar Spanje verhuist, is het aan te raden om van te voren in Nederland de nieuwe taal al te gaan leren met behulp van een taalcursus. Spaans leren helpt je gelijk wanneer je dan in je nieuwe woning trekt. Gesprekken met nieuwe buren en anderen kan je gelijk gaan voeren. Zo hoef je niet bij elke formaliteit een tolk te vragen ter ondersteuning. Je kan je gelijk makkelijker zelf redden en zal ook zien dat contacten leggen een stuk sneller zal gaan. 

Ook wanneer je kinderen hebt is het verstandig deze vooraf al kennis te laten maken met de Spaanse taal. Wanneer zij dan in Spanje naar school zullen gaan kunnen ze gelijk ook nieuwe vriendjes maken en snappen ze waar de les over gaat. 

Verhuizen naar het mooie Spanje wordt een stuk makkelijker wanneer je je goed voorbereid. Daarnaast kan je werk, zoals transporteren, uit handen laten nemen door anderen.