Verhuizen naar het platteland: tijd om wooninspiratie op te doen

Landelijk wonen

Het wordt alsmaar voller in de randstad en de grote steden. Meer bewoners, meer auto’s en meer toeristen. Hoewel het fijn is om alle voorzieningen dichtbij te hebben, verlang je ook weleens naar wat rust. Raast het stadse leven om je heen en verlang je elke keer dat je het raam opendoet naar het geluid van vogels? Denk dan eens na over een verhuizing naar het platteland! Er zijn genoeg plekken waar je relatief dichtbij een grote stad kan wonen, zonder midden in de drukte te wonen. Denk bijvoorbeeld eens aan een randgemeente of kleiner dorp rondom een stad. En als je écht klaar bent voor het buitenleven dan kun je naar de randen van Nederland vertrekken waar het goed vertoeven is in de natuur.

Landelijk wonen

Landelijk wonen biedt veel voordelen ten opzichte van het stadse leven. Je hebt meer ruimte, meer natuur en meer rust om je heen. Je zult zien dat je veel meer buiten gaat leven. Er is plek voor een moestuin en met een aantal mooie buitenmeubels creëer je al snel een gemoedelijke plek om ’s avonds te eten en te borrelen. Met een open haard of een vuurkorf buiten zorg je dat het ook tijdens koude winters goed vertoeven is op het platteland.

Klein appartement naar een grote woonboerderij verhuizen

Van een klein appartement naar een grote woonboerderij verhuizen biedt de kans om veel wooninspiratie op te doen. Pak bijvoorbeeld eens een interieurmagazine uit een ander land en bestudeer de stijl van de Engelse landhuizen, die met bloemige prints en zachte stoffen echt een gezellig thuis creëren. Of ga voor een meer Scandinavische uitstraling door te werken met blauwtinten en minimalistisch interieur. Landelijk wonen biedt ook bij uitstek de mogelijkheid om buiten naar binnen te verplaatsen door bijvoorbeeld te werken met natuurlijke materialen zoals ruw hout en wol. Deze materialen maken in combinatie met leer of juist staal een bijzondere plek van jouw woonboerderij.

Wil jij nog meer wooninspiratie op doen? Kijk dan eens naar onze andere artikelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *