Verstoppingen in badkamer voorkomen

Geconfronteerd worden met een verstopping in je badkamer is – vooral als je haast hebt – geen werelddrama, maar wel ontzettend vervelend. Voor het solliciteren douchen? Wel zo prettig voor een frisse en verzorgde indruk, maar als het water over de rand van de douchebak loopt en de badkamervloer helemaal blank komt te staan, heb je ineens heel andere prioriteiten. In een warm schuimbad na een dag hard werken? So far, so good. Tot je stop uit het bad trekt en het water niet meer weg wil. Dat wordt water scheppen!

Wat kan een verstopping in je badkamer veroorzaken?

Langdurig gebruik kan op een gegeven moment tot een verstopping in één van je voorzieningen leiden. Het soort vuil en de hoeveelheid aan doorgespoeld vuil bepaalt de daarbij de hardnekkigheid van de verstopping. Zo moet je straks misschien het volgende uit de afvoeren zien te peuteren:

 1. Haren
 2. Zeepresten
 3. Resten van tandpasta
 4. Make-up
 5. Badolie
 6. Lichaamsvuil (denk aan huidvet)
 7. Stof (gecombineerd met ander vuil)
 8. Kalkaanslag
 9. Voorwerpen, zoals speldjes of klein speelgoed

Een andere oorzaak kan zijn dat er ergens een leiding is gescheurd of gebroken. In de breuk hoopt het vuil zich dan op en er kan zo niets meer worden afgevoerd. Ben je lang bezig met zelf ontstoppen van een badkamerafvoer, dan kan dat een reden zijn. Je kunt dit dan laten onderzoeken door een expert in riolering.

Wat kun je doen om een verstopte badkamer te voorkomen?

Goed onderhoud is het halve werk, zo niet het hele werk. Daarom hebben we hier ook een paar tips voor je verzameld om de afvoeren in je badkamer netjes en klontvrij te houden. Deze tips komen rechtstreeks van onze experts af, dus doe er je voordeel mee!

 1. Spoel de afvoeren eens per maand met een oplossing van huishoudsoda en heet water. Gebruik ongeveer een liter van dit vocht.
 2. Wil je kalkaanslag in de leidingen voorkomen? Gebruik dan huishoudazijn, eventueel gemengd met soda of heet water.
 3. Merk je dat het water steeds langzamer door de afvoer loopt? Dan kun je deze al proberen te ontstoppen met een plopper.

Wat je ook doet om verstoppingen te voorkomen: probeer zoveel mogelijk chemische middelen te vermijden. Deze kunnen je leidingen namelijk ernstig aantasten. Snelle slijtage? Gesmolten buizen? Je zult de eerste niet zijn die na gebruik van chemicaliën dit overkomt. 

Toch last van een verstopping in je badkamer?

Bij het verhelpen van een hardnekkige verstopping in je badkamer heb je simpelweg een expert nodig, maar hoe vind je nu een betrouwbare vakman? Door alle beunhazen zie je namelijk het bos niet meer! Hier biedt Rioolprobleemkwijt de oplossing. Je gaat naar de website, vult je postcode of woonplaats in en je kunt meteen contact opnemen met een erkende riooldeskundige uit je eigen regio. Betrouwbare service voor een eerlijke prijs? Absoluut!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *