Verzorging van ladders

Het is erg handig om een ladder in huis te hebben. Het is belangrijk dat u hier goed mee omgaat. Naast het veilig gebruiken van de ladder zelf, moet u er ook voor zorgen dat deze goed wordt verzorgd en opgeborgen. Hier geven we je tips om op de juiste manier met je ladder om te gaan. 

Ladder onderhoud 

Bij ladders van kwaliteit zoals DIRKS ladders, is onderhoud niet noodzakelijk. Deze ladders zullen levenslang meegaan. Toch wilt u natuurlijk een schone een goed uitziende ladder. Maak de ladder altijd schoon na gebruik en voor opslag. Verwijder vuil, verfresten, vet en ander vuil en zorg ervoor dat de ladder droog is. Bent u op zoek naar DIRKS ladder, kijk dan eens op Klimexpert.nl.

Trap opbergen 

U hoeft thuis waarschijnlijk niet elke dag de trap te gebruiken. Berg de ladder tussen gebruik altijd goed op. Een vaste locatie is meestal het handigst, zodat u altijd weet waar u een ladder kunt vinden wanneer u deze nodig heeft. Zorg voor een schone, droge plek, beschermd tegen de elementen. Vocht, warmte en onvoldoende ventilatie kunnen de kwaliteit van de trap aantasten. U kunt de ladder staand of hangend opbergen, afhankelijk van de ruimte waarin hij komt te staan. Als je de ladder horizontaal ophangt, zorg er dan voor dat deze minimaal om de twee meter ondersteund wordt zodat de ladder niet blijft vallen. Als je de ladder verticaal tegen een muur installeert, zorg er dan altijd voor dat hij voldoende schuin staat zodat hij niet gemakkelijk naar voren kan vallen. Beter nog, speciale haken om de ladder stevig aan de muur te bevestigen. Hang de ladder echter niet aan een van de treden, maar aan de bovenste handgreep of aan de zijkanten. Plaats nooit een ladder in een tuin waar een inbreker erbij kan. Vaak worden trappen gebruikt om bij de ramen van de tweede verdieping te komen en het huis binnen te komen. Maak het indringers niet moeilijk en sluit altijd de trap! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *