Vlaggenmast verlichting: maak je vlaggenmast zichtbaar

Van oudsher is de vlag een goed kenmerk. Ondanks dat het erop leek dat het ingehaald zou worden, bijvoorbeeld door lichtreclame, is de vlag gebleven. Sterker nog, het lijkt meer dat de neonreclame aan het verdwijnen is, en dat de oude vertrouwde vlag juist opkomt. Je moet dan denken aan zo’n beachflag aan een kromme mast, iets wat je steeds vaker ziet. Nu is zichtbaarheid van de vlag belangrijk. Een oude oplossing is de banier, een reclamevlag gehangen aan een lantaarnpaal en daardoor bij duisternis goed zichtbaar. In deze blog alle ins & outs om de vlag van je bedrijf goed zichtbaar te maken.

Energiezuinige verlichting voor je vlaggenmast

Er zijn tijdens geweest dat het niet op kon. Menig theater had ‘spotlights’ en dat waren energie slurpende schijnwerpers die ze zomaar in de lucht lieten schijnen. In die tijd werd ook nog wel eens een molen of toren verlicht, bouwlampen van pakweg 1000 watt per stuk stonden op het object gericht. Dit is voor het merendeel verdwenen. Bij een horeca gelegenheid komt nog wel gevelverlichting voor, maar niet meer in de omvang van vroeger. Nu is de verlichting, en dat ook voor een vlag, energiezuinig. Over het algemeen is dat LED verlichting, en dat geeft nog mooi licht ook. LED lampen hebben ook een lange levensduur, dat is extra meegenomen voordeel bovenop het lage energieverbruik. Om het licht goed op de vlag te laten schijnen zitten de lampen nabij de vlag. De LED lampen schijnen langs de mast waar de vlag aan gehesen is, en zo verkrijg je minimale lichtvervuiling maar een vlag die goed zichtbaar is tijdens duisternis. Omdat de vlaggenmast verlichting een lange levensduur heeft staat daar dan ook twee jaar garantie op. Maar bovenal heb je voordelig die reclame die goed gezien wordt. Een wapperende vlag valt altijd op, maar als die ook nog verlicht is nog beter, terwijl de energierekening niet teveel stijgt.

Toepasbaar

Vlaggenmast verlichting wordt het meest toegepast bij reclamevlaggen. Waar het nooit toegepast wordt is bij de nationale vlag. De Nederlandse driekleur hoort tijdens duisternis niet meer aan de mast te hangen. Nu zijn er reclamevlaggen in alle soorten en maten, en bij Vlaggenunie zijn al die soorten leverbaar. Nu is het om het even of het mogelijk is om een beachflag te verlichten. In principe heeft het een naam wat voor zichzelf spreekt, strandvlag, de vlaggenmast staat van oorsprong in het zand. Over het algemeen loopt er door het strand geen elektriciteitskabel. Het is dus het beste om voor de goede combinatie te gaan van de leverbare producten. De reclamevlag zelf is van goede kwaliteit. Door de huidige technieken blijven de kleuren behouden en zijn de vlaggen bestand tegen alle weersomstandigheden. De vlaggenmast zelf is zeer duurzaam. Zeker een polyester exemplaar gaat zeer lang mee. Bij Vlaggenunie is het mogelijk die goede combinatie samen te stellen van kwaliteitsproducten die dag en nacht goed zichtbaar zijn.

Kenmerkend voor de verlichting


Een bedrukte vlag met bedrijfsnaam en logo is altijd goed. Maar waar deze moet komen hangt af van het bedrijf. De banier aan een lantaarnpaal is meer voor dat bedrijf op een bedrijventerrein, winkelvlaggen meer voor die zaak in een smalle straat waar ze ijsjes verkopen, en juist hoge vlaggenmasten voor bijvoorbeeld garagebedrijven die ver van de straat staan. Voor de vlaggenmast verlichting is het van belang dat er elektriciteit in de buurt is, en meestal is dat geen probleem. Eigenlijk loopt er onder elk dak en zit achter iedere gevel wel een aftappunt voor de elektriciteit naast dat door de grond een kabel getrokken kan worden. Informeer bij Vlaggen unie naar de mogelijkheden voor een vlag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *