Voorbeelden van winterharde planten

De meeste tuinen in Nederland staan er in de winter verlaten bij. De kale takken en het ontbreken van kleur geven je tuin niet echt een vrolijke uitstraling. Zonde en ook helemaal niet nodig! Door winterharde planten in je tuin te poten creëer je namelijk eenvoudig weer kleur en ziet je tuin er ook in de winter mooi uit. Maar ja, welke planten kunnen dan tegen dat gure winterweer? Lees verder, in dit artikel bespreken we namelijk diverse voorbeelden van winterharde planten.

Erica carnea

Deze plant zorgt voor fijne groene kleuren in je tuin, en het leuke is dat er in de winterperiode ook nog eens een rode bloemetjes beginnen te bloeien. Je hoeft niet bang te zijn dat je daardoor tijdens de koude dagen moet gaan tuinieren, want de Erica carnea is een onderhoudsvriendelijke plant. Je hoeft hem in principe niet eens te snoeien. Plaats de plant op een plek waar de zon regelmatig schijnt en zorg dat de plant zo nu en dan een klein beetje water krijgt als het lange periodes niet regent of sneeuwt.

De Buxus

De buxus, wie kent deze leuke plant met zijn kleine blaadjes niet? Het leuke van de buxus is dat het een heel gemakkelijke plant is om te houden en je ze ook nog in allerlei vormen kunt knippen. Denk bijvoorbeeld aan een buxushaag waarmee je de schutting voor een kleurrijke natuurlijke barrière kunt vervangen.

Maar ook een kleine buxus in een pot is bijzonder goed geschikt om als winterharde planten in je tuin te zetten. Ook in de zomer behoudt de plant zijn mooie diepgroene kleur. Dit maakt de plant dan ook geliefd bij veel Nederlanders.

Stipa tenuissima

Deze grassoort wordt ook wel ‘Vedergras’ genoemd en is een bijzonder soort siergras. Het opmerkelijke is dat de soort afkomstig is uit warme landen, waaronder Mexico en Argentinië, maar tegelijkertijd ook is opgewassen tegen het koude klimaat van de Nederlandse winter. Je kunt het gras zowel in de tuin poten als in een pot. Dus als je de oppervlakte die het groen inneemt wilt beperken, dan is een pot een prima oplossing.

Sempervivum

Deze plant valt onder de vetplantjes. En kan uitstekend tegen winterse weersomstandigheden. En ook bij deze plantensoort geldt dat je hem zowel in de tuin als in een pot kunt poten. Zorg echter wel dat de plant niet teveel water krijgt, want daar houden vetplanten niet van. Dit is met name van belang als je het plantje in een pot zet. Zorg in dat geval voor een pot met een gat, zodat overtollig water eenvoudig kan weglopen.

Fuchsia ‘David’

Deze fuchsia is klein, maar geeft volop kleur aan je tuin. Het beste is om de plant in de tuin te poten en niet als potplant te gebruiken. Als je toch besluit om hem in een pot te zetten, dan is het aan te raden om de plant tegen de kou te beschermen. Dat kun je bijvoorbeeld doen met een die je om de pot heen wikkelt. 

Beplantingsadvies nodig?

Wil je meer weten over plantsoorten waarmee je je tuin in het winterseizoen een kleurige uitstraling kunt geven? Neem dan eens contact op met Aardoom hoveniers uit Ridderkerk. De hoveniers van dit bedrijf kunnen je van passend tuinadvies voorzien.Bovendien maakt Aardoom Hoveniers mooie 3D tuinontwerpen waar je doorheen kunt wandelen, waarbij er rekening kan worden gehouden met de seizoenen. Zo weet je precies hoe je tuin er uit komt te zien, nog voordat de eerste schep de grond in gaat. Een fijne gedachte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *