Voordelen van een bouwkundige keuring

voordelen bouwkundige keuring

Van plan om binnenkort een nieuwe woning te kopen? In de meeste gevallen is het verplicht om een bouwkundige keuring uit te laten voeren om de financiering van je nieuwe woning rond te krijgen. Echter levert een bouwkundige keuring nog veel meer voordelen op. De belangrijkste voordelen hebben wij hieronder voor je op een rij gezet.

1. Zekerheid

Een bouwkundige keuring laten uitvoeren zorgt ervoor dat je weet wat je koopt, waardoor je niet meer bang hoeft te zijn voor verborgen gebreken. In het bouwkundig rapport staat namelijk alles over de huidige technische en onderhoudsstaat van de woning. Zo weet je zeker dat je na het kopen van de woning niet met onverwacht hoge kosten geconfronteerd wordt.

2. Sterkere onderhandelingspositie

Bij het kopen van een woning hoort natuurlijk onderhandelen over de vraagprijs. Een bouwkundig rapport komt daarbij erg goed van pas en zorgt ervoor dat je sterk in je schoenen staat. Staat er in het bouwkundig rapport over gebreken of achterstallig onderhoud? Dan kan je deze extra kosten onder de vraagprijs bieden.

3. Kostenraming

Een bouwkundige keuring geeft niet alleen inzicht in de huidige staat, maar zorgt ook voor inzicht in toekomstige kosten. In het bouwkundig rapport staat namelijk een kostenraming met daarin alle directe kosten en de kosten op de lange termijn. Denk bijvoorbeeld aan eventuele verbouwings, verbeter- en onderhoudskosten.

Bouwkundige keuring voor hypotheek met NHG

Bij het afsluiten van een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is een bouwkundige keuring in sommige gevallen verplicht. Constateert de taxateur dat er sprake is van achterstallig onderhoud van meer dan 10% van de woningwaarde of adviseert de taxateur een bouwkundige keuring? Dan is het verplicht om een bouwkundig rapport op te laten stellen.

Wat kost een bouwkundige keuring?

Een bouwkundige keuring kost gemiddeld tussen de €300 en €500. Deze kosten kunnen per aanbieder verschillen. Bij Huiskeur kan je een bouwkundige keuring laten uitvoeren voor slechts €299. Voor dit bedrag komt een ervaren en gecertificeerde bouwkundige de woning of het pand inspecteren. Vervolgens worden de gemaakte notities betreft de technische- en onderhoudsstaat op kantoor uitgewerkt tot een professioneel bouwkundig rapport, waarmee je duidelijk inzicht krijgt in de huidige staat van een woning en de te verwachten onderhoudskosten op korte en lange termijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *