Voordelen van een NEN 2580 meetrapport

NEN 2580 meetrapport

Bij een NEN 2580 meting wordt een woning of gebouw volgens de officiële normering ingemeten. Door deze meting wordt de exacte inhoud en gebruiksoppervlakte vastgesteld. Een NEN 2580 meetrapport geeft dus duidelijkheid aan (ver)huurders en (ver)kopers van woningen en gebouwen over de exacte afmetingen. Zo kunnen hierover geen misverstanden meer ontstaan. 

Hoe werkt een NEN 2580 meting?

Waar vroeger ruimtes om verschillende manieren ingemeten werden is er tegenwoordig de NEN2580 normering. Deze norm zorgt ervoor dat er geen misverstanden meer bestaan over de inhoud en het oppervlak van een ruimte. Vroeger was er altijd veel onduidelijkheid hierover wat zorgde voor de nodige discussies tussen verkoper en koper of verhuurder en huurder. Sinds 1 september 2010 is het voor NVM, VBO en LVM makelaars verplicht om het gebruiksoppervlak in te meten volgens de NEN 2580 norm.

NEN 2580 meetrapport: de voordelen op een rijtje

Als je een ruimte hebt laten inmeten volgens deze normering, dan ontvang je een NEN2580 meetrapport met daarin het resultaat van de metingen. Zo’n rapport heeft veel voordelen, hieronder hebben we een aantal op een rijtje gezet:

  • Exacte berekening van de gebruiksoppervlakte
  • Gemeenschappelijke ruimten kunnen makkelijker toebedeeld worden
  • Tijdbesparend doordat je zelf niet hoeft te meten
  • Duidelijkheid over de exacte inhoud en gebruiksoppervlakte
  • Belangrijk voor het vaststellen van de verkoop- of huurprijs

Inhoud van een NEN 2580 meetrapport

Nadat het inmeten van de ruimte volgens de normering is uitgevoerd, worden de gegevens op kantoor uitgewerkt in een officieel NEN2580 meetrapport. In dit rapport vind je alles over de gebruikte terminologie, een meetrapport per bouwlaag en de exacte oppervlakte en inhoud van ruimtes. 

Vraag een NEN 2580 meting aan

Wil je een NEN 2580 meting laten uitvoeren door een gecertificeerd bedrijf? Via NENmetingen.nl kan je gemakkelijk en snel een afspraak inplannen voor een meting op locatie. Na de opname wordt er binnen enkele dagen een meetrapport geleverd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *