Voordelen van een wijnkoelkast

Wil jij meer wijn bewaren en heb je daar geen ruimte voor in je gewone huiskoelkast? Dan is een wijnkoelkast de oplossing. Lees in dit artikel de voordelen van een wijnkoelkast. Je leest onder andere hoeveel wijn je erin kunt bewaren en hoeveel glazen je kunt schenken uit een fles wijn. Zo weet jij precies hoeveel wijn je kan inkopen en bewaren. 

Voordelen van een wijnkoelkast

Een wijnkoelkast heeft diverse voordelen. Zeker als je regelmatig een groot gezelschap over de vloer hebt of ieder jaar op wijnreis gaat en vele soorten wijn mee terug neemt. Een wijnkoelkast zorgt er namelijk voor dat je de wijn op de beste en juiste temperatuur kunt bewaren. Het bespaart je ruimte in je koelkast waar je ook je gewone wekelijkse boodschappen in bewaart. En je kunt er meerdere temperaturen mee instellen als je meer dan 1 soort wijn wilt bewaren. Verder geeft het ook een professionele uitstraling en ben jij als wijnkenner een echte professional in jouw gezelschap met een wijnkoelkast. 

Hoeveel glazen uit een fles wijn? 

De grootte van de fles wijn bepaalt natuurlijk hoeveel glazen je uit een fles wijn kunt halen. Je schenkt meestal iets meer dan 100 ml wijn in een glas. Voor rode wijn net onder de bolling van het glas. Voor witte wijn net over de bolling. Uit een fles van 750 ml haal je ongeveer 6-7 glazen wijn. Afhankelijk van hoeveel je inschenkt. Thuis ben je misschien net wat gulziger dan in een restaurant. 

De maten van de verschillende soorten flessen wijn geven weer hoeveel wijn er in iedere fles zit. Op basis van 100 ml kan je gemakkelijk een berekening maken hoeveel wijn je uit een fles kunt halen. 

Standaard fles 750 ml 1 fles

Magnum 1,5 l 2 flessen

Dubbele magnum 3 l 4 flessen

Jéroboam 5 l 6,5 fles

Bij speciale gelegenheden zoals bijvoorbeeld een bruiloft worden grotere flessen wijn geschonken. Ook omdat er vaak meer mensen aanwezig zijn en de inkoop dan goedkoper zou zijn. 

Welke wijn bewaar je in een wijnkoelkast?

Je kunt alle wijnen bewaren in een wijnkoelkast. Vaak is een wijnkoelkast met 2 zones daarom ook wel aan te raden. Zeker als je meerdere soorten wijn bewaart. Voor witte wijn kan je 1 zone gebruiken. Maar wil je ook champagne bewaren, dan heb je al een extra zone nodig omdat je deze kouder als droge witte wijn serveert. 

Rode wijn wordt vaak ook in een wijnkoelkast bewaart. Afhankelijk van de wijn die je gaat schenken kun je bepalen welke temperatuur je gaat instellen voor jouw wijn. En welke wijn ruimte gaat krijgen in de wijnkoelkast. Dit kan je uiteraard ook bekijken per gelegenheid en wijnen die je inkoopt. Je kan de temperaturen altijd aanpassen. Rode wijn zou je later ook nog kouder kunnen leggen dan de huiskamer temperatuur. Maar voor de beste temperatuur stel je de zone natuurlijk goed in.
Op wijnkast.nl kun je diverse wijnkoelkasten vergelijken en ontdekken welke wijnkoelkast het beste past bij jouw interieur. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *