Voordelen van kunststof kozijnen

Steeds meer woningen zijn voorzien van kunststof kozijnen. Dit is niet voor niets. Kunststof kozijnen hebben namelijk weinig onderhoud nodig. Verf op houten kozijnen kan op den duur afbladeren. Hierdoor moet hout om een bepaalde tijd opnieuw geschilderd worden. Dit is bij kunststof kozijnen niet nodig, wat een groot voordeel kan zijn. Hieronder vind je meer voordelen van kunststof kozijnen.

Weerbestendig

Een van de grootste voordelen van kunststof kozijnen is dat kunststof kozijnen tegen alle weersinvloeden bestand zijn. Zo kunnen ze tegen regen en kou, maar ook tegen warmte. Kunststof kozijnen krimpen niet en zwellen ook niet op. Hout doet dit vaak wel waardoor houten kozijnen eerder splijten dan kunststof kozijnen. Hierdoor blijft de uitstraling van kunststof kozijnen erg mooi. Daarnaast hebben kunststof kozijnen ook weinig onderhoud nodig. Kunststof kozijnen gaan ongeveer 50 jaar mee. Het is wel aan te raden dat bewegende onderdelen, zoals sloten, vervangen worden.

Onderhoud

Een ander voordeel van kunststof kozijnen is dat ze gemakkelijk schoon te houden zijn. Je kan de kozijnen met een doekje en normaal schoonmaakmiddel goed schoonmaken. Het is af te raden om de kozijnen met een schuurspons schoon te maken, omdat dit eventueel krassen kan veroorzaken. Daarnaast hoef je de kozijnen ook niet te schilderen waardoor veel mensen voor mensen ook voor kunststof kozijnen kiezen.

Hoge isolatiewaarde

Kunststof kozijnen hebben ook een hoge isolatiewaarde op het gebied van warmte en geluid. Hierdoor zijn kunststof kozijnen het meest duurzaam. Kunststof is ook een recyclebaar materiaal.

Kortom, er zijn genoeg reden om voor kunststof kozijnen te kiezen! Deceuninck heeft een ruim aanbod aan pvc ramen en deuren. Kijk op de website van Deceuninck voor de energiecalculator om te kijken hoeveel energie je per jaar kan besparen. Hierdoor kan je de totale kosten berekenen voor kunststof kozijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *