Voordeur trends 2020

Benieuwd wat de voordeurstijlen zijn in 2020? Hier zijn enkele voordeurtrends die het uiterlijk van uw huis zullen opfrissen.

Grijs

De trend van houten deuren op maat is in 2019 ingezet en wij denken dat deze trend in 2020 zal aanhouden – met name grijze beitsen en glazen deuropeningen. De moderne uitstraling van verschillende tinten grijs of zwart met blauwe tinten wordt steeds populairder voor voordeuren. Terwijl de traditionele natuurlijke bruine en rode afwerkingen nog steeds sterk zijn, zal de grijze trend het komende jaar in populariteit blijven toenemen. Deze gedempte grijstinten zullen een eigentijdse look toevoegen en een aanvulling vormen op vergelijkbare kenmerken binnenin.

Glasvezel en staal

Houten kozijnen behoren tot de meest traditionele en in de tijd geteste materialen, maar in 2020 neigen de voordeuren naar onderhoudsarme glasvezel en staal. Gebruik glasvezel als een goed alternatief omdat deze optie goedkoper is, duurzamer kan worden overschilderd of een houtachtig uiterlijk kan nabootsen. Staal is een sterker en lichter materiaal dat duurzamer en energiezuiniger is. Een slimme optie voor woningen in een kouder klimaat in 2020 zijn deuren met een stalen omhulsel met een isolatiekern van polycarbonaatschuim die geen extra weerstrips nodig hebben.   

PVC

PVC wordt tegenwoordig vaak gebruikt als materiaal voor ramen en deuren. Dit is waarom; In de eerste plaats is PVC zeer gemakkelijk te onderhouden, alleen al om die reden is het zeer populair. Vandaag de dag kunt u zelfs kiezen voor PVC-voordeuren die op hout lijken, om de voordelen van het PVC te hebben, maar ook de authentieke uitstraling van het hout. U hoeft de kozijnen niet om de paar jaar te schuren en opnieuw te schilderen. PVC is ook heel gemakkelijk te onderhouden.

Toegevoegde glaselementen

Overmaatse buitenglaselementen hebben het afgelopen jaar een enorme populariteitswinst geboekt. Deze trend zorgt voor een helder en open gevoel dat in tonnen van natuurlijk licht, waardoor u een volledig beeld van het buitenleven krijgt. Terwijl een volledig glazen uitzicht de ingang helpt te moderniseren, kan glas een slechte energieoptie zijn, omdat het veel van zijn warmte verliest en er eigen veiligheidsrisico’s aan verbonden zijn.

Op zoek naarRamen en deuren Antwerpen? klik dan op de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *