Waar dienen de sloten op je deuren en ramen aan te voldoen?

slot op deur

Ben je van plan om binnenkort nieuwe sloten op je ramen en deuren in huis te plaatsen? In dat geval zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Waar moeten de sloten op je ramen en deuren bijvoorbeeld aan voldoen om als betrouwbaar te kunnen worden bestempeld? Nog steeds zijn er ontzettend veel woningen, die met verkeerde sloten beveiligd worden. Denk bijvoorbeeld aan woningbezitters die voor tweepuntsloten kiezen. Deze tweepuntsloten zijn veel minder betrouwbaar dan sloten met drie contactpunten in de deurpost. De kans op een inbraak in huis wordt zodoende aanzienlijk groter.

 

Nieuwe sloten plaatsen op deuren in huis

Het beveiligen van deuren kun je het beste met cilindersloten doen. Zoals reeds beschreven komen de cilindersloten in verschillende vormen voor. Het is raadzaam om voor cilindersloten met drie contactpunten te kiezen. Let ook goed op de SKG-rating van de sloten die je op de deuren in huis gebruikt. Deze SKG-rating geeft aan in welke mate de sloten een vertragende werking hebben op een inbraak in huis. Deze rating loopt uiteen van minimaal een, tot maximaal drie sterren.

 

Tip: cilindersloten laten plaatsen in Tilburg, Eindhoven of een andere grote Nederlandse stad, kun je het beste aan een slotenmaker overlaten. Slotenmakers beschikken over de kennis en ervaring om de sloten op de juiste wijze te plaatsen.

 

Geschikte sloten voor ramen in mijn woning

Naast de cilindersloten voor deuren in huis, zijn er verschillende sloten om de ramen in je woning te kunnen beveiligen. Deze sloten vallen onder de categorie met bijzetsloten en worden in uiteenlopende soorten aangeboden. Denk aan het verschil tussen opleg- en insteeksloten. De oplegsloten worden op het kozijn van een raam gemonteerd. Bij insteeksloten steekt het slot in het kozijn van je ramen. De insteeksloten zijn hierdoor enigszins te vergelijken met cilindersloten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *