Waar je tijdens een huisbezichtiging extra aandacht aan moet besteden

aandacht tijdens bezichtiging

Als je online het perfecte huis lijkt te hebben gevonden, wil je graag binnen een kijkje nemen om te kijken of het ook echt de lovende beschrijvingen en plaatjes waarmaakt. Je spreekt iets af met de makelaar en maakt je klaar voor de bezichtiging. Hier moet je je goed op voorbereiden, dus let op de volgende punten.

Maak een lijstje

Voordat je naar bezichtiging gaat is het handig om een lijstje te maken met alles waar jouw droomhuis aan moet voldoen. Probeer echt alles op te schrijven. Meestal is zo’n bezichtiging best spannend omdat je nieuwe dingen ziet, en dan kan je best in het moment vergeten om naar bepaalde belangrijke aspecten te kijken. Als je een lijstje hebt dat je afwerkt kom je niet voor nare verrassingen te staan.

Beoordeel zelf

Vaak wordt je bij een bezichtiging door een verkoper of makelaar rondgeleid. Als je deze teveel gaat volgen zal je best wel wat aspecten mislopen. Ga dus altijd zelf op pad door het huis en bekijk de dingen die jij wilt zien en voor jou belangrijk zijn. Zelfs de beste makelaar zal niet precies weten wat jij belangrijk vind, dus ben actief tijdens de rondleiding. Je val ook met makelaars te maken krijgen die misschien de wat mindere kanten van een huis te verbergen, prik hier ook zoveel mogelijk doorheen.

De details zijn belangrijk

In het begin zal je vooral kijken naar de grote onderdelen. Hoe ziet de keuken er uit, hoe ruim is de woonkamer, hoe zou ik deze slaapkamer in kunnen richten? Na deze fase zal je ook aandachtig naar de details moeten kijken. Hoe zijn de kozijnen afgewerkt, liggen de plinten goed, zitten er ergens vochtplekken of scheuren in het plafond of muur? Anders zal je ze pas merken, en wellicht aan ergeren, wanneer je inwonend bent. Dit zijn ook aspecten waarmee je kunt onderhandelen over de prijs.

Buitenkant is belangrijk

Een van de aspecten die bij een bezichtiging vaak vergeten wordt is de buitenkant van het huis. Probeer waar mogelijk echt 360 graden om het huis te lopen en deze te bekijken. Als hier onderhoud nodig is kan dat de prijs beïnvloeden, dus het is handig als je dat alvast weet.

Ben je nog niet uitgelezen en wil je meer leuke tips? Kijk dan eens op wonenwijzer.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *