Waar moet ik op letten als ik een afvalcontainer huur?

Als je van plan bent om een afvalcontainer te huren, omdat je bijvoorbeeld bezig bent met het renoveren van je huis of werkzaam bent in de woningbouw, is het verstandig om je eerst even in te lezen over het huren van een container. Je moet namelijk wel rekening houden met een aantal zaken en natuurlijk wil je zelf de kosten zo laag mogelijk houden. Waar je precies rekening mee moet houden als je een afvalcontainer huurt, lees je in dit artikel.

Tips voor het huren van een container:

  • Kosten besparen

Het is voordehandliggend dat je zo veel mogelijk op de kosten van de afvalcontainer wilt besparen. Dit kun je doen door de afvalcontainer te huren bij een containerverhuurder bij jou in de buurt. Dit kost hun minder transportkosten, wat betekent dat er ook minder kosten bij jou worden doorberekend. Voordeliger voor beiden dus!

  • Maak een inschatting van de inhoud

Handig is om een inschatting te maken van het formaat en de inhoud waarover de container moet beschikken. Je kunt beter iets boven je inschatting gaan zitten, want zo voorkom je extra kosten mocht je blijkbaar toch meer kuub afval hebben. Als je container uiteindelijk niet groot genoeg is, moet je een tweede container huren. Dat wil je voorkomen.

Als je een inschatting probeert te maken is het verstandig om de volgende vuistregel aan te houden: in 1m³ (1.000 liter) passen circa 10 kruiwagen, ervan uitgaande dat de inhoud van een kruiwagen 100 liter is.

  • Welk afval in welke container?

Er zijn verschillende soorten afval met verschillende bijbehorende containers met verschillende tarieven. Om deze reden is het belangrijk dat je goed weet welke soorten afval je wilt af te voeren met een bouw- en sloop container, Als je bijvoorbeeld kiest voor een Container huren Roosendaal, vraag daar dan goed na wat er precies wel en niet in de container mag. Neem bij onzekerheden gewoon contact op met het containerverhuurbedrijf, want zo voorkom je voor verrassingen te staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *