Waar moet ik op letten bij een nieuwe woning?

Heb je een nieuwe woning gekocht of een nieuwe woning op het oog? Dan zijn er vaak een heleboel zaken die op het eerste oog niet opvallen, maar wel belangrijk zijn om te controleren. Loop daarom altijd een paar punten na voordat je zomaar een bod doet.

Denk hierbij aan de afwerking van de woning, hoe staan de deuren en de ramen er op dit moment voor? Heeft de woning last van vochtplekken en/ of scheuren? Wees vooral niet verlegen om hier bij de makelaar over te beginnen. Je hebt het recht om te weten hoe een woning er aan toe is.

Met het blote oog is niet alles zichtbaar

Een kapotte of versleten vensterbank heb je zo opgemerkt en is met het blote oog te herkennen, maar dat geldt helaas niet voor alles. Asbest is hier een goed voorbeeld van. Asbest is met het blote oog niet zichtbaar, maar kan wel veel schade aanbrengen, vooral voor uw gezondheid. Ben je bang dat er zich asbest bevindt in je woning of wellicht toekomstige woning, laat dan een uitgebreide asbestinventarisatie doen door een professionele partij. Tijdens zo’n inventarisatie kunnen ze alle asbest binnen de woning onderzoeken en met een passend plan komen om het asbest te verwijderen.

Voor welke rekening zijn gebreken?

Dit komt helaas vaak voor, je hebt de woning al gekocht en daarna worden er ineens meerdere gebreken duidelijk. Asbest is hier nog steeds een goed voorbeeld van. Helaas zal dit probleem voor jou als nieuwe eigenaar voor rekening worden gebracht.

Hierop zijn wel 2 uitzonderingen, namelijk als de verkoper al eerder bekend was met het gebrek en jij als koper dit gebrek niet had kunnen zien. Of blijkt dat uw woning door dit gebrek niet normaal gebruikt kan worden? Het onderzoek ligt in het begin wel bij jou, maar daarna kun je de verkoper hiervoor aansprakelijk maken.

Conclusie, let dus goed op voordat je zomaar uw handtekening zet onder een woning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *