Waar moet je aan denken als je een huis koopt?

huis gekocht

Het kopen van een huis is spannend en vaak ook leuk tegelijk. In de meeste gevallen heb je een woning op het oog waar je helemaal verliefd op bent geworden. Het is dan belangrijk dat je een aantal zaken niet uit het oog verliest. Doordat je de woning mooi vindt, bestaat de kans dat je een aantal belangrijke punten over het hoofd ziet. Het is daarom belangrijk om je goed voor te bereiden voordat je tot het kopen van de woning over gaat.

Bereid je voor

Je hebt een woning gevonden via een makelaar, het internet of doordat er een bord in de tuin van het huis staat. Aan de hand van foto’s en de informatie die verstrekt wordt via de makelaar of het internet heb je dan al een bepaald beeld van de woning in je hoofd gevormd. Om ervoor te zorgen dat je jezelf niet blind staart op deze informatie is het belangrijk om je voor de bezichtiging goed voor te bereiden. Kijk goed naar de beschikbare informatie en foto’s. Stel aan de hand hiervan en aan de hand van jouw wensen een lijst met vragen op die je hebt aan de bewoners of de makelaar. Makelaardij Swifterbant kan je hierbij helpen.

Foto’s maken

De makelaar heeft waarschijnlijk foto’s gemaakt van de woning die er erg mooi uitzien. Het komt vaak voor dat dit net vanuit een bepaalde hoek genomen waardoor een ruimte er groter uit komt te zien. Maak voor jezelf ook foto’s tijdens de bezichtiging zodat je achteraf nog even kunt terug kijken naar bepaalde details of ruimtes in de woning. Dit kan jou helpen in de besluitvorming voorafgaan aan de koop.

Ga samen bezichtigen

Als je de woning gaat bezichtigen zorg er dan voor dat je dit niet alleen doet. Als je samen met een partner of vriend een woning gaat bezichtigen dan heeft dat verschillende voordelen. Een extra paar ogen kunnen ook anders tegen de situatie aan kijken of kunnen gebreken aan de woning misschien ontdekken waar jij het niet gezien zou hebben. Bespreek vooraf de wensen die jij hebt en wat jij graag terug zou willen zien in een woning zodat jullie met het zelfde beeld op pad kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *