Waar moet je op letten bij het inrichten van een babykamer?

Yaay, je bent zwanger, gefeliciteerd! Eén van de leukste dingen om te doen tijdens je zwangerschap is het inrichten van de babykamer. Misschien weet jij al jaren hoe je de babykamer wil inrichten of wil je er liever nog even over nadenken en inspiratie opdoen. Afhankelijk van de ruimte, budget en wellicht het geslacht zijn er veel mogelijkheden voor de inrichting van de babykamer.

Welke spullen voor in de babykamer heb ik nodig?

De winkels liggen vol met babyspullen en ook op internet is het aanbod enorm. Tussen al die spullen is het vast lastig een keuze maken, zeker als je niet weet waar je naar op zoek bent. Dit handige lijstje geeft je houvast bij je zoektocht, zodat je door de bomen het bos nog wél ziet:

  • Een wiegje of ledikant
  • Matras
  • Beddengoed
  • Commode
  • Aankleedkussen
  • Kledingkast
  • Raambekleding
  • Stoel voor de nachtelijke voedingen
  • Een nachtlampje (niet voor je baby, maar voor jou zodat in de nachten het grote licht niet aan hoeft)

Hoe uitgebreid en groot je de spullen koopt is afhankelijk van de ruimte in de babykamer. Krijgt de baby een grote kamer dan kan je iets meer uitpakken dan bij een kleine kamer. Mocht je echt ruimtegebrek hebben in de babykamer, laat dan een stoel en kledingkast achterwegen; voeden kan ook in de (slaap)kamer en babykleding kan je ook opbergen in de commode.

Aankleden van de babykamer

Door een kamer met alleen bovengenoemde spullen te vullen ben je er nog niet. Waarschijnlijk wil je de kamer ook nog een beetje gezellig aankleden voordat de baby er is. Denk aan het verven en behangen van de muren bijvoorbeeld. Laat dit werkje wel liever aan je partner over, ongeacht hoelang je al zwanger bent. In verf en behanglijm zitten stoffen die bij inademing schadelijk kunnen zijn voor jou en de baby. Na het behangen en verven is het verstandig om de ruimte goed te laten luchten om de schadelijke stoffen snel weer het huis uit te krijgen.

Met accessoires kan je de babykamer daarna leuk aankleden. Kies een bepaald kleurthema in de kamer om een mooi geheel te creëren. Vaak wordt er door ouders gekozen voor roze bij meisjes en blauw bij jongens, maar uiteraard kan je hierbij ook out of the box denken. Weet je het geslacht van je kindje nog niet? Kies dan voor neutrale kleuren en als de baby geboren is kan je nog wat kleuraccenten toevoegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *