Waarom een makelaar in Almere inschakelen?

Afgelopen jaren hebben de huizenprijzen niets anders kunnen doen dan stijgen. Het laatste kwartaal van 2021 kende een stijging van meer dan 20% op de huizenprijzen ten opzichte van 2020. Koopwoningen kosten daardoor gemiddeld 438.000 euro, en dit getal ligt voor nieuwbouwwoningen ruim 30.000 euro hoger. Maar liefst 80% van de woningen bleek in het laatste kwartaal van 2021 boven de oorspronkelijke verkoopprijs verkocht te zijn.

En dit is niet vreemd, wanneer je kijkt naar het aantal mensen dat een huis probeert te krijgen. Er is een ernstig tekort aan beschikbare woningen, terwijl de bevolking continu blijft groeien. In 2020 heeft de Rijksoverheid zich uitgesproken over het verwachte herstel van de woningmarkt in 2022. Ondertussen bevinden we ons in het begin van 2022 en heeft de Rabobank al voorspeld dat de huizenprijzen het aankomende jaar met nog 11,5% stijgen. De voorspellingen zijn niet erg positief voor zoekenden, kwetsbare groepen en gezinnen met een modaal inkomen dat onder het gemiddelde ligt. 

Toch een huis kopen?

Om het tekort aan woningen te beperken, moeten er in 2022 meer dan 70.000 huizen gebouwd worden. In de Miljoenennota van 2021, stond dat het kabinet de aankomende 10 jaar, 1 miljard euro gaat neerleggen om de woningbouw te bevorderen. Dit is 100 miljoen euro die vrijgegeven wordt ieder jaar.

Ondanks deze heftige beslissingen, besluiten veel mensen alvast een huis te kopen. Niemand weet exact hoe de toekomst van de huizenmarkt eruit ziet en gezinnen, stellen en alleenstaanden willen niet riskeren dat deze verslechtert en leidt tot een situatie waarin helemaal geen betaalbare woningen meer zijn. Samen met een makelaar in Almere kan gekeken worden naar opties die binnen jouw budget vallen om zo toch een huis te bemachtigen in deze stressvolle tijden. 

Het beroep makelaar

Het inschakelen van een betrouwbare en professionele makelaar is nu belangrijker dan ooit. Om aan een huis te komen, is de steun en vakmanschap van een makelaar onmisbaar. Vroeger, met name in de middeleeuwen, waren mensen met dit beroep voornamelijk actief op stapelmarkten om transacties tussen kopers en verkopers te bevestigen. Tegenwoordig staan makelaars bekend als adviseurs wanneer het aankomt op het kopen, verkopen en verhuren van onroerend goed.

Een makelaar in Almere kan bemiddelen bij zowel het verkopen als kopen van onroerend goed, in de vorm van een aankoop- of verkoopmakelaar. Het verschil tussen deze twee functies, zit in de taken en werkzaamheden die de makelaar uitvoert. 

Een aankoopmakelaar bij de koop van een woning

Wanneer je op zoek bent naar een woning, is het de taak van een aankoopmakelaar om hier ondersteuning in te bieden. Hun voornaamste taak is om de belangen van de koper te behartigen, mede door het in kaart brengen van de wensen en eisen met betrekking tot de woning. Daarnaast toont de makelaar jou beschikbare woningen die aansluiten aan de vereisten. 

Wanneer tussen deze aangeboden woningen opties zitten waar jij als koper in bent geïnteresseerd, regelt de makelaar een bezichtiging. Alles wat vervolgens te maken heeft met onderhandelen of het maken van afspraken met de verkopende partij, wordt ook door de makelaar geregeld. Vooral voor nieuwe huiseigenaren is het van belang dat de makelaar notariële en juridische zaken kan begeleiden en regelen en daarnaast ondersteuning na de oplevering van de woning biedt. 

Het inschakelen van een verkoopmakelaar bij de verkoop van een woning

Voor mensen die van plan zijn hun huis te verkopen, is het inschakelen van een verkoopmakelaar essentieel. Zo kan deze adviseur helpen bij het voorstellen en opstellen van een juiste verkoopprijs en het bepalen van een verkoopstrategie. Om een huis te kunnen verkopen, moet de woning namelijk op de markt terechtkomen en potentiële kopers trekken. Dit regelt de verkoopmakelaar.

Naast deze taken, verzorgt een verkoopmakelaar ook de rondleidingen en het onderhandelen met geïnteresseerden. Wanneer een potentiële koper besluit het voorstel aan te nemen, kan de makelaar onderhandelen en er uiteindelijk voor zorgen dat jouw huis voor een goede prijs wordt verkocht.

Kwalificatie van makelaars in Almere

Aan het worden van een makelaar, gaat doorgaans een studie binnen het vastgoed en de makelaardij vooraf. Tijdens deze opleiding komen er onderwerpen zoals vastgoedexploitatie, woningfinanciering en huisvestingsmanagement aan bod. Vervolgens zijn een aantal kanten die men op kan nadat de studie is afgerond, waaronder het worden van een aankoop- of verkoopmakelaar. Daarnaast zijn er ook makelaars die zich toespitsen op het verhuur of alles dat te maken heeft met bedrijfspanden.

Een betrouwbare en gespecialiseerde makelaar in Almere staat ingeschreven bij de Stichting Certificering Voor Makelaars en taxateurs (SCVM), of heeft een keurmerk van de Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs (NVM) ontvangen. De meeste makelaars zijn werkzaam onder een makelaarskantoor of werken zelfstandig. 

Het is altijd een verstandig idee om tijdens het kopen of verkopen van een huis te kiezen voor het inschakelen van een makelaar. Dit maakt het gehele proces aanzienlijk eenvoudiger en de kans op een succesvolle transactie in een tijd met een dalende huizenmarkt wordt een stuk groter. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *