Waarom heb ik rare plekken op mijn muur?

Misschien is het je niet meteen opgevallen omdat er iets voor stond, maar ineens heb je rare plekken op je muur waarvan je niet weet waar ze vandaan komen. Vaak zijn dit vochtplekken die je krijgt door vochtige muren. Vochtplekken muur is niet alleen maar lelijk het kan ook nog eens schimmel veroorzaken en een reden zijn dat er meer met je huis aan de hand is dan dat je dacht.  Hierdoor is het van belang dat je het probleem vindt en aanpakt. Op deze manier zal het niet erger worden en kan je weer genieten van je woning.

Hoe weet ik of mijn muur vochtig is?

Om je muren eens in de zoveel tijd te controleren kun je gewoon heel simpel aan je muur voelen. Wanneer het nat of erg koud aanvoelt houdt het dus in dat je vochtige muren hebt. Dit hoeft niet te betekenen dat je dan ook gelijk vochtplekken, schimmel of bollingen in je muren krijgt. Het kan ook zijn dat je verf en stucwerk van de muur afbladdert. Wanneer je dit dus op de grond ziet liggen, kan het ook een teken zijn van vochtige muren.

Wat kan je er aan doen?

Voordat je een oplossing kan vinden voor je vochtige muren is het eerst belangrijk dat je op zoek gaat naar het probleem. Zo kan het zijn dat je tegels van de buitenmuur misschien niet goed zijn, er een lek zit in de leidingen of de muren niet goed geïsoleerd zijn. Zodra je dat dus weet moet je het probleem eerst gaan aanpakken. Daarna kan je de muren aanpakken. Dit kan je doen door muurinjecties. Een soort van bescherming voor je muur tegen vocht. Wat ook helpt is een goede luchtbehandeling en ventilatie. Wanneer je muren droog zijn kan er zonder probleem overeen verven of stuken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *