Waarom iedereen zou moeten kiezen voor laminaat

laminaat

Ga je een nieuwe vloer leggen, dan is het maken van een keuze voor een vloertype zo makkelijk nog niet. Er zijn namelijk nogal wat mogelijkheden. PVC, parket, tegels, zeil, gietvloeren, tapijt; allemaal mooie opties voor een mooie vloer. Maar geen van allen wegen ze op tegen wat laminaat te bieden heeft. Laminaat is vandaag de dag misschien wel het populairste type vloer, en dat is best logisch als je de voordelen ervan naast elkaar zet. Daarom lees je hieronder waarom eigenlijk iedereen voor laminaat zou moeten kiezen.

Laminaat is net hout


Een houten vloer is prachtig, maar niet het meest praktisch. Laminaat is dat wel, en de laminaatvloeren van tegenwoordig zijn nauwelijks meer te onderscheiden van hout. Waarom zou je dus ooit nog verlangen naar een houten vloer? Er bestaat tegenwoordig zelfs laminaat waarin noesten en zijn verwerkt.

Talloze kleuren en stijlen


Laminaatvloeren zijn in allerlei kleuren en stijlen verkrijgbaar. Hierdoor is er dus altijd een type dat perfect staat bij de rest van je interieur. Zo kun je kiezen voor een lichtgrijze of –bruine tint of juist voor donkere en natuurlijke kleuren. Ook qua stijl is er veel mogelijk: naast de al genoemde houtlook variant zijn er ook prachtige vloeren verkrijgbaar die meer de uitstraling hebben van natuursteen.

Goed voor de portemonnee


Eén van de redenen waarom laminaat zo populair is heeft te maken met het gunstige prijskaartje. Hoewel de prijzen per type verschillen is het gemiddeld een stuk goedkoper dan de meeste andere soorten vloeren.

Makkelijk zelf te leggen


Een groot voordeel van laminaat is dat je het relatief gemakkelijk zelf kunt leggen. Ben je een beetje handig, dan bespaar je zo honderden euro’s door zelf aan de slag te gaan in plaats van een specialist hiervoor in te huren. Verzamel een paar vrienden om je te helpen en jullie klikken de vloer zo in elkaar.

Eenvoudig in onderhoud


Niet alleen zijn laminaatvloeren gemakkelijk te leggen, ze zijn ook eenvoudig in onderhoud. Je hoeft ze alleen maar om de zoveel tijd te stofzuigen en te dweilen (kijk wel uit met allesreiniger) om ze in goede staat te houden. Daarbij scheelt het dat er op laminaat niet gauw vlekken of krassen ontstaan.

Lange houdbaarheidsdatum


Onderhoud je je vloer goed, dan heb je er lang plezier van. Laminaat is namelijk duurzaam materiaal: het verkleurt nauwelijks en is vaak zelfs goed bestand tegen vocht.

Ben je overtuigd geraakt van de voordelen van laminaat? Ga dan eens langs bij je lokale laminaatboer om te informeren naar de mogelijkheden. Maar ook online kun je gemakkelijk goedkoop laminaat aanschaffen. De keuze is reuze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *