Waarom je led panelen prima thuis kunt gebruiken

Bij led panelen hebben mensen vaak het idee dat dit typisch verlichting is voor bedrijven. Echter zijn led panelen uitermate geschikt voor thuisgebruik en we zien ze dan ook steeds vaker terugkomen in woningen. Maar wat zijn nou precies de voordelen van led panelen en voor welke ruimtes in huis zijn led panelen echt perfect? We leggen het je in dit artikel graag uit. 

De voordelen van led panelen

Het ophangen van led panelen brengt een hoop voordelen met zich mee. Led verlichting in het algemeen is sowieso een goed idee, omdat led lampen een lange levensduur hebben. Een led paneel heeft dan ook ongeveer 25.000 tot 30.000 branduren. Bovendien kun je met led verlichting besparen op de energierekening, omdat deze lampen een stuk energiezuiniger zijn. Daarnaast maakt led panelen schoonmaken in huis een stuk makkelijker. Waarom? Omdat er geen stof op kan blijven liggen. Een ander voordeel van led panelen is dat deze veel egaler licht geven, omdat de verlichting niet verblindend is. Dit in tegenstelling tot bepaalde gloeilampen, waar je absoluut niet in kunt kijken zonder verblind te worden. Tot slot heeft een led paneel minder last van spanningswisselingen, waardoor de kans dat de lamp gaat knipperen een stuk kleiner is dan bij gewone lampen.  

De ruimtes waar een led paneel goed tot zijn recht komt

Led panelen zijn er in heel veel verschillende soorten, kleur soorten en vormen, waardoor je er altijd wel een kan vinden die perfect aansluit op jouw interieur. Of het nu gaat om de zolder, eetkamer of de keuken, een led paneel kan jouw interieur een moderne en luxueuze uitstraling geven. Wel is het even handig om te kijken naar het formaat van het paneel. Voor in huis zijn kleinere led panelen van 300 mm zeer geschikt, terwijl je in kantoren en dokterspraktijken voornamelijk panelen ziet die 620 mm groot zijn om de werkplek van een optimale verlichting te zien.   

Bedien de lampen met je telefoon of tablet

De nieuwste led panelen kun je eenvoudig bedienen met je tablet of telefoon, waardoor je gewoon vanuit je luie stoel de lampen kunt bedienen. Het enige wat je hoeft te doen, is de wifi-box met je WLAN te verbinden. Vervolgens moet je op je telefoon of tablet een app downloaden, waarmee je de lampen afzonderlijk van elkaar kunt bedienen. Heb je geen tablet of telefoon? Dan kun je de led panelen ook heel eenvoudig bedienen met een bijpassende afstandsbediening, dimmer of wandcontroller. 

Leuke ideeën om led panelen te bevestigen

Je kunt ervoor kiezen om het led paneel tegen het plafond te bevestigen, maar je zou ook kunnen kijken voor kabelbevestigingen en montagetoebehoren om de led panelen middels kabels aan het plafond te bevestigen, zodat er ruimte ontstaat tussen het plafond en het paneel. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *