Waarom je voor een PVC vloer zou moeten kiezen

Het is in inmiddels geen geheim meer dat PVC vloeren de nieuwe trend zijn in de huiskamer. Laminaat en plavuizen zijn op duidelijke achterstand gezet door deze kunststof en daar zijn goede redenen voor aan te voeren. Ben jij op zoek naar een nieuwe vloer of je aan het oriënteren? Kijk dan zeker ook naar PVC van kwantum. We hebben wat voordelen voor je op een rijtje gezet.

1. Onderhoudsvrij 

Een PVC vloer heeft nauwelijks onderhoud nodig. Af en toe stofzuigen om het stof te verwijderen en de dweil erover als het vuil is geworden. Het materiaal zorgt ervoor dat er geen vuil of stof door de bovenlaag kan dringen. Dat houdt ook in dat mensen met een stofallergie baat hebben bij een PVC vloer omdat de huisstofmijt zich hier ook niet thuis voelt. Ook voor huisdieren is deze vloer hygiënisch.

2. Geluiddempend 

Een van de grote nadelen van laminaat en plavuizen is dat deze vloeren lawaaiig zijn. Als je buren onder je hebt, zullen die erover kunnen meepraten. En het is uiteraard wel mogelijk om dit effect met vloerkleden te beperken, maar dat heeft weer andere nadelen. Een PVC vloer is geluiddempend en dat merken niet alleen je onderburen. Ook in de kamer fungeert de vloer niet meer als een soort klankkast voor je huis.

3. Ideaal voor vloerverwarming 

Vloerverwarming heeft de toekomst, daar is iedere binnenhuisarchitect inmiddels ook van overtuigd. Maar vloerverwarming is niet echt effectief als de vloer daar niet voor aangepast is. Warmteverlies is iets dat bij vloerverwarming zoveel mogelijk voorkomen moet worden. Tot dusverre waren het plavuizen die daarvoor het meest geschikt werden geacht. Een PVC vloer is nog beter geleidend en dat betekent dat dit materiaal het minste warmteverlies oplevert en derhalve het meest comfortabel is. 

4. PVC is supersterk 

Als jij je zorgen maakt over de slijtage van een vloer waar veel op wordt gelopen zoals in de huiskamer, dan moet je kiezen voor deze supersterke kunststof. Slijtage vindt nauwelijks plaats bij dit materiaal en het blijft ook gedurende een groot aantal jaren mooi. Een PVC vloer kan wel tegen een stootje en je koopt tenslotte een vloer die voor lange tijd mee kan. Een dure vloer die na korte tijd moet worden vervangen is geldverspilling en levert onnodige ergernis op.

5. Variatie

Een PVC vloer valt te combineren met iedere stijl van interieur. De keuze in kleuren en dessins is erg groot en het materiaal oogt altijd chique. Als jij op zoek gaat naar een nieuwe vloer zal je verbaasd staan over een PVC vloer omdat er zoveel mogelijk is . De houtlook is populair maar de betonlook is een duidelijke trend in deze tijd, ook voor de woonkamer.

Alleen maar voordelen? 

Als je een keuze wilt maken voor jouw vloer, wil je natuurlijk ook de nadelen weten. Er zijn ook nadelen te noemen. Zo is een PVC vloer duurder per m2 dan een laminaat vloer. Maar als je naar PVC van Kwantum gaat kijken, kan je zeker zijn van een goede prijs-kwaliteitverhouding. Een PVC vloer gaat gemiddeld ook langer mee dan een andere materiaal. Een PVC vloer is het meest geschikt op een gladde oppervlakte, zoals beton. Anders moeten er voorzieningen worden getroffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *