Waarom jij je sloten altijd up-to-date dient te houden

het juiste slot

Een degelijke woningbeveiliging begint bij de installatie van de juiste sloten op ramen en deuren. Het is niet altijd even gemakkelijk om geschikte sloten te vinden! Kies je bijvoorbeeld voor oplegsloten of insteeksloten op je ramen? Kies je voor sloten met een SKG-rating van twee of drie sterren? Enzovoorts. In dit artikel vertellen we je waarom het zo ontzettend belangrijk is om je ramen en deuren van het juiste hang- en sluitwerk te blijven voorzien. De sloten die je tien jaar geleden hebt laten plaatsen, zijn momenteel mogelijk niet veilig genoeg meer. Door deze te updaten en te laten vervangen voor nieuwe sloten, voorkom je dat inbrekers eenvoudig bij je woning naar binnen kunnen dringen.

 

Tip: sloten vervangen in Amstelveen, Amsterdam of bijvoorbeeld Hoofddorp is een klus die je het beste door een slotenmaker uit kunt laten voeren! Sloten zijn opgebouwd uit tal van kleine onderdelen, wat de kans op beschadigingen relatief groot maakt.

 

Geschikte sloten met een hoge SKG-rating

Bij het updaten van je sloten is het verstandig om naar de SKG-rating van nieuwe sloten te kijken. De SKG-rating geeft aan dat de sloten getest zijn door een onafhankelijke organisatie. Deze organisatie controleert of de sloten bestand zijn tegen de meest voorkomende vormen van inbraak. Denk bijvoorbeeld aan kerntrekken, waarbij de cilinder in een keer uit het slot getrokken wordt met een klauwhamer. Kies bij voorkeur voor sloten met een SKG-rating van drie sterren.

 

Sluit ook een alarmsysteem in huis aan

Sloten alleen zijn tegenwoordig niet langer voldoende om inbrekers buiten de deur te houden. Verstandig is het dan ook om de sloten te combineren met een alarmsysteem in huis. Een alarmsysteem kun je op maat laten samenstellen, op basis van een risicoanalyse die je door een slotenmaker van je woning kunt laten maken. In een risicoanalyse worden de belangrijkste beveiligingsrisico’s in kaart gebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *