Waarom keramische vloertegels zo populair zijn

In moderne interieurs aanschouwen we de opkomst van keramische vloertegels. Keramische tegels zijn tegels gemaakt van keramiek. Dit bestaat voornamelijk uit lagen klei en zand die gebakken zijn. Daarna kunnen de tegels worden geglazuurd om ze te beschermen tegen vuil en om ze te laten glanzen. Moderne technologieën maken het mogelijk om keramische tegels te maken die lijken op echt beton, marmer, natuursteen of hout. In deze blog wordt verder uitgelegd waarom keramische vloertegels zo populair zijn.  

De look 

De tegels kan je bij Ceramica vloeren in allerlei moderne stijlen bestellen. Voor mensen die erg houden van de industriële interieurstijl zijn er de keramische vloertegels met een steenlook of betonlook. De vloertegels met een marmerlook maken ieder chic interieur helemaal af. Marmer staat namelijk voor klasse en is al heel lang populair. De houtlook tegels zijn weer heel erg geliefd door mensen met een landelijke of Scandinavische interieurstijl. Van stoer tot romantisch en rustiek, keramische tegels passen in elk interieur. 

Warmte in huis 

Hoewel keramische tegels van zichzelf vrij koud zijn, geleiden ze de warmte goed. Hierdoor is het bij dit type vloer optimaal om vloerverwarming te hebben. Het is eenvoudig om vloerverwarming onder een tegelvloer te leggen en daarna zal je genieten om optimaal comfort. Het gevoel van met blote voeten op warme tegels lopen is erg heerlijk. En omdat de tegels lang warmte vasthouden is het ook nog eens een duurzame vorm van energieverbruik.   

Gemak in onderhoud 

De tegel is uiterst hygiënisch omdat het bestand is tegen water en vlekken. Toch is het goed om het wel iedere week schoon te maken. Kies bij voorkeur een reinigingsmiddel dat zo neutraal mogelijk is.   

Duurzaamheid 

Keramische tegels zijn gemaakt van een kleimengsel dat onder hoge druk wordt geperst en op hoge temperatuur wordt gebakken. Dit speciale fabricageproces zorgt voor een extreem duurzame tegel. Compacte tegel, bestand tegen vlekken, krassen en vocht. Met andere woorden: tegels die lang meegaan en die zowel in de woonkamer als in vochtige ruimtes gelegd kunnen worden. Kortom: een vloer waar je lang plezier van zult hebben. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *