Waarom kiezen voor (meer) kleur in je badkamer?

De gemiddelde badkamer van tegenwoordig lijkt in niets meer op de badkamer van 20 jaar geleden. Logisch natuurlijk, want tijden veranderen. Waar badkamers vroeger vooral bestonden uit witte kleuren, glas en zilveren accessoires, mag het nu allemaal wat spannender. Je kunt dit onder andere doen door te kiezen voor kleur in je badkamer. In dit artikel vertellen we je graag wat een kleur met je badkamer doet en hoe je gemakkelijk met kleur aan de slag kunt gaan.

De kracht van kleur 

Kleur doet ontzettend veel met je gevoel. Ook wanneer je onder de douche staat. Zo is het je vast weleens opgevallen dat je hammam doucheschuim blauw is en je bloemige shampoo in een gele fles zit. Toeval? Zeker niet! De kleur en geur samen zorgen namelijk voor een totaalbeleving. 

Stel jezelf nu eens voor in een badkamer met blauwe accenten, houten materialen, gedimd licht én je favoriete hammam doucheschuim. Precies. Dat klinkt als een dagje wellness in eigen huis. 

Toch zijn ook witte badkamers niet voor niets zo populair. De kleur wit geeft namelijk het gevoel van schoon en fris. En laat dat nou net aansluiten bij het doel van de badkamer in het algemeen.

Aan de slag

Om je badkamer van een nieuw kleurtje te voorzien hoef je niet direct naar de winkelboulevard te rijden. Soms doen kleine veranderingen al wonderen. Hier zijn wat ideeën om mee aan de slag te gaan: 

  • Verf een wand in een nieuwe kleur. Denk er hierbij wel aan om een badkamer muurverf te gebruiken. 
  • Plaats plaktegels op een wand om deze een nieuwe look te geven. 
  • Verf je kasten in een nieuwe kleur of zet ze strak in de lak. 
  • Zet gekleurde accessoires neer zoals kaarsjes, geurstokjes en een setje zeep.
  • Vervang je huidige kranen door een nieuw kleur. Bijvoorbeeld een zwarte kraan of een complete zwarte doucheset
  • Leg een nieuwe kleur badmat neer en koop bijpassende badlakens. 

Je kunt er ook voor kiezen om je badkamer écht drastisch aan te pakken. Je zou dan kunnen kijken naar een nieuwe kleur tegels, nieuwe badkamermeubels of andere belichting. 

Tips voor inspiratie 

Om jezelf optimaal te inspireren raden we je aan om eens door een showroom vol badkamers te lopen. Zo krijg je een goed beeld van de verschillende badkamerstijlen, kleuren en voel je direct aan welke kleuren er bij jou passen. Anno 2022 kun je natuurlijk ook het internet afstruinen en jouw favoriete ideeën op een rijtje zetten. 

Als laatste tip willen we je meegeven om eens een kijkje te nemen in de badkamer van vrienden en familie. Het zal je verbazen wat voor moois er achter hun badkamerdeur te vinden is. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *