Waarom moet ik kiezen voor kunststof kozijnen?

Wil je een nieuwe deur of raam (laten) plaatsen, dan hoort daar natuurlijk ook een kozijn bij. Als het gaat om met materiaal voor je kozijnen, dan zijn er verschillende mogelijkheden om uit te kiezen. Allereerst heb je karakteristieke houten kozijnen, die een natuurlijke en warme uitstraling bieden. Daarnaast zijn er aluminium kozijnen, deze zijn duurzaam, stevig en erg veilig. Toch raden wij altijd aan om te kiezen voor kunststof kozijnen. Waarom? Dat lees je in dit artikel!

1. Ze zijn goedkoop

Om te beginnen zijn kunststof kozijnen simpelweg de goedkoopste optie. En wees eerlijk, dat is niet onbelangrijk, toch? Natuurlijk verschilt het per type kunststof kozijn, maar over het algemeen zijn ze goedkoper dan houten of aluminium varianten. Bovendien kun je er ook nog eens subsidie voor ontvangen.

2. Ze zijn in vele vormen verkrijgbaar

Met kunststof kozijnen kun je echt alle kanten uit. Zo zijn ze verkrijgbaar in vele verschillende kleuren, zodat er altijd een kleur bij zit die perfect past bij de uitstraling van je woning. Daarnaast zijn er verschillende uitvoeringen mogelijk wat betreft de dikte en isolatiewaardes van het kozijn.

3. Ze zijn onderhoudsarm

Een groot voordeel van kunststof kozijnen is dat ze onderhoudsarm zijn. Je hoeft maar weinig te doen om ze in een mooie staat te houden. Een paar keer per jaar schoonmaken met een zachte vochtige spons, een doekje en water is voldoende.

4. Ze zijn sterk isolerend

Met kunststof kozijnen zit je er in de winter altijd warmpjes bij. Dankzij de goede isolerende eigenschappen ontsnapt er namelijk maar weinig warmte uit je woning en komt de kou ook niet binnen. En in de zomer blijft je huis juist makkelijker koel.

5. Ze zijn duurzaam

Vind je duurzaamheid belangrijk, dan zijn kunststof kozijnen een goede keuze. Het materiaal rot namelijk niet, waardoor het erg lang mee gaat. Bovendien zijn de kunststof profielen van sommige producten recyclebaar.

6. Ze zijn veilig

Kunststof is ten slotte een erg veilig materiaal voor je kozijnen. Dat komt onder andere omdat het brandwerend en geen ontvlambaar materiaal is. Bovendien bieden ze een veel betere bescherming tegen inbrekers als houten kozijnen. Kunststof varianten krijg je echt niet zomaar open!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *