Waarom zou ik een rechthoekige trampoline kopen?

Mensen komen voor het eerst op de markt voor een rechthoekige trampoline (of rond of ovaal) en weten niet goed waar ze moeten beginnen. Je hebt er misschien al een tijdje over nagedacht om er een te kopen als cadeau voor je kind, maar weet niet precies waar je moet beginnen. Een van de eerste dingen die opvalt, zijn de verschillende beschikbare vormen.

De twee meest populaire vormen zijn rond en rechthoekig en hun veerkracht presteert heel anders. Omdat ronde trampolines veren hebben die allemaal in dezelfde richting wijzen wanneer je stuitert, bewegen de veren tegelijkertijd en dragen ze het momentum naar het midden.

Bij een trampoline rechthoekig zijn de zijkanten recht en wijzen de veren dus in verschillende richtingen. Dit betekent dat, afhankelijk van waar je op de mat stuitert, de veren in een andere mate zullen uitrekken. Je kunt dan genieten van een gelijkmatige stuitering met minder neiging om in het midden te worden getrokken.

Deze consistentie in stuiteren betekent dat als u meer dan één kind tegelijk op de trampoline had, het minder waarschijnlijk is dat ze naar het midden worden getrokken. Dit kan botsingen in het midden van de sprong voorkomen! Het geeft elk kind dat trampolinespringen als een hobby (of serieuzere sport) overweegt, een meer realistische stuiter, waardoor het gemakkelijker wordt om bepaalde springtechnieken of speciale bewegingen te oefenen.

Rechthoekig is de originele vorm van trampoline en vanwege de expressieve stuitering worden ze gebruikt bij gymnastiekwedstrijden op de Olympische Spelen. We denken dat dit hem iets superieur maakt aan de ronde vorm, met als bijkomend voordeel dat hij de ruimte maximaliseert door netjes langs een rand of in een hoek te passen.

Aantal veren

Afgezien van de vorm van het frame is de andere belangrijke factor die het stuiteren van een trampoline beïnvloedt, de verhouding tussen veren en de grootte van de mat. Een trampoline met meer veren krijgt een krachtigere veerkracht.

Grootte van het frame

De volgende stap is om erachter te komen hoeveel ruimte je in je tuin hebt en hoe je die wilt vullen. De vermelde maat van een rechthoekige trampoline meet de lange en korte zijden van het metalen frame. Neem een ​​meetlint en markeer een rechthoek met deze twee dimensies. Hiermee krijg je een vrij nauwkeurige weergave van hoeveel ruimte de trampoline inneemt.

Vervolgens moet u aan weerszijden een voet toevoegen om veilige toegang op en naast de trampoline mogelijk te maken. Het is geen goed idee om de trampoline tegen een hek of muur te drukken, aangezien het net een persoon veilig tegenhoudt als hij naar achteren valt, zal er een lichte beweging ontstaan.

Het volgende dat u moet overwegen, is hoe groot de springmat zal zijn. We raden altijd aan om de grootst mogelijke trampoline te krijgen, omdat zoals eerder vermeld de vermelde maat verwijst naar het frame en niet naar de mat. U moet ongeveer twee voet aftrekken aan de lange en korte zijden van het frame en dit geeft u het gebied waar de kinderen op kunnen springen.

Veiligheidsvoorzieningen

Het is niet alleen belangrijk dat je rechthoekige trampoline goed springt, maar ook dat hij veilig is. U moet er een zoeken met een effectief ontwerp van de veiligheidsbehuizing. De trampoline moet dikke beschermkussens hebben die de veren en het frame bedekken. Dit is om te voorkomen dat de gebruiker tijdens het stuiteren ermee in aanraking komt. Een pad met 20 mm dik schuim op trampolines is voldoende.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *