Wasmachine met stoomfunctie: de voordelen op een rijtje

Bloesjes die helemaal gekreukt uit de wasmachine komen, een broek die niet meer fris ruikt of dat ene shirtje dat al weken in de kast ligt en muf ruikt wanneer je het eindelijk weer eens wilt dragen. De stoomfunctie die tegenwoordig op veel wasmachines zit, biedt daarvoor uitkomst. En dat is niet het enige voordeel. In deze blog lees je alles over de voordelen van een wasmachine met stoomfunctie.

Jouw kleding slijt minder snel

Waar een gewoon wasprogramma water en wasmiddel gebruikt, wordt bij de stoomfunctie enkel gebruik gemaakt van stoom. Dat zorgt er allereerst voor dat kleding minder snel slijt. Bij wasprogramma’s die gebruik maken van water, kunnen gaatjes ontstaan. Het gebruik van stoom zorgt ervoor dat dat minder snel gebeurt. Hierdoor houd je langer plezier van jouw favoriete kledingstukken.

Je hoeft nooit meer te strijken

Wanneer je water gebruikt bij het wassen van je kleding, komt dit helemaal samengevouwen en gekreukt uit de wasmachine. Stoom bestaat uit hele kleine vochtdruppeltjes die jouw kleding niet kletsnat maken en niet laten kreuken. Door een wasprogramma af te sluiten met de stoomfunctie, komt jouw kleding schoon en zonder kreuken uit de wasmachine. Zo wordt die vervelende strijkklus verleden tijd. Eindelijk! 

Je was wordt schoner

Zoals gezegd wordt bij de stoomfunctie gebruik gemaakt van stoom dat bestaat uit hele kleine vochtdruppeltjes. Die vochtdruppeltjes kunnen gemakkelijk tot diep in de vezels van jouw kleding en beddengoed doordringen, dieper dan water. Zo kan het wasgoed dieper gereinigd worden en wordt het dus schoner. Ook verwijdert stoom tot wel 99,7% van de stoffen die een allergische reactie kunnen veroorzaken, uit jouw kleding. Dat maakt het een erg prettige functie voor mensen met bijvoorbeeld een huisstofmijt allergie.

Je kunt snel je kleding opfrissen

Ben jij je aan het klaarmaken voor een gezellig avondje met vrienden, maar merk je bij het aantrekken van dat leuke bloesje dat hij best muf ruikt? Stop hem gauw in de wasmachine en zet de stoomfunctie aan. Het verwijdert de geur zonder dat het kletsnat wordt. Zo kan jij het bloesje alsnog diezelfde avond nog aan. De stoomfunctie is dus ideaal voor het snel opfrissen van je kleding.

Het bespaart water, wasmiddel en energie

Je kent het moment vast wel dat je ’s avonds je kleding uit doet en merkt dat ze niet zo fris meer ruiken. De kleding is alleen niet écht vies, er zitten geen vlekken op. Je bent geneigd om deze toch in de was te gooien en mee te wassen met de vieze kleding. De stoomfunctie maakt het mogelijk om kleding die enkel een opfrisser nodig hebben, kort op te frissen met stoom. Dit bespaart een hoop water en wasmiddel, maar ook energie. De stapel met vieze wasgoed wordt er namelijk veel kleiner van. Tip: qua merk is een Bosch wasmachine aan te raden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *