Wat ga jij dit jaar doen tijdens de kerstvakantie?

Het is begin december en Sinterklaas is alweer het land uit. Dat betekent dat voor veel mensen de kerstvakantie in zicht is. Voor gezinnen met kinderen breekt dan de tijd aan van dagjes weg, actief in de weer zijn of juist binnenshuis het gezellig maken. Lekker knutselen aan de keukentafel met een warme kop chocolademelk, terwijl het buiten koud en guur is, heerlijk! Maar hoe ben je verzekerd van uren knutselplezier? 

Kijk eens rond

Het zou zomaar kunnen dat je een lamineermachine in huis hebt, die ongeveer 70% van de tijd niet gebruikt wordt en stof staat te vangen. Eigenlijk had je deze vorig jaar al willen verkopen of bij het vuil willen zetten. Ons advies: doe het niet! Naast het lamineren van visitekaartjes, posters of andere uitingen kun je namelijk ontzettend leuke creaties maken met een lamineerapparaat.

Handig voor alledaags gebruik

Geef tal van voorwerpen die je iedere dag gebruikt binnen no-time een make-over met je eigen ontwerpen. Wat dacht je van je eigen onderzetters, boekenlegger of polaroids? Het enige wat je hoeft te doen is de juiste afbeelding of foto selecteren, deze printen en vervolgens in de gewenste vorm uitknippen en door de lamineermachine halen. Een kind kan de was doen!

Lamineren kan zelfs het doen van huiswerk een stuk leuker maken. Pak bijvoorbeeld de wiskunde oefeningen of die lastige Engelse woorden erbij. Geef deze een mooie achtergrondkleur en verander de schoolopdrachten in een toffe poster. Rekenen of een nieuwe taal leren ging nog nooit zo soepel. Er bestaan kant en klare templates die je kunt downloaden. 

Ik ga op reis en neem mee…

Op vakantie mogen de favoriete (reis)spelletjes natuurlijk niet ontbreken. Maar misschien ben je inmiddels uitgekeken op klassiekers als Monopoly en Rummikub. In dit geval kun je ook je eigen spelletje maken. Bijvoorbeeld een vakantie gerelateerd memory spel, een kleurrijk bordspel of kwartet kaarten. Dankzij de lamineerhoezen worden ze beschermd tegen vocht en vuil. Ook zorgt het plastic ervoor dat ze extra stevig zijn. Bekijk deze Pinterest pagina om inspiratie op te doen.  

It’s the most wonderful time of the year

Mocht je nog tijd over hebben vóór de feestdagen, vergeet dan niet dat je ook heel gemakkelijk je eigen kerstdecoratie kunt maken met een lamineermachine. Bijvoorbeeld een kerstster die je om een waxinelichtje kunt plaatsen, kerstballen of andere accessoires. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Wie wat bewaart

Het was duidelijk een verstandig besluit om die lamineermachine nog niet bij het oud vuil te zetten. Daarnaast zit je nu vol bruisende ideeën en ben je in je hoofd al stiekem bezig met het restylen van diverse voorwerpen. Je kunt niet wachten om de lamineerhoezen uit de kast te halen, die machine af te stoffen en aan de slag te gaan. Jij weet dat jij en je gezin moeiteloos de kerstvakantie door komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *