Wat is deurbeslag?

deurbeslag metaal

Deurbeslag is een algemene naam voor alles wat op een binnendeur of buitendeur kan zitten. Onder deurbeslag zit een deurklink, een schild, bel, huisnummers, scharnieren en nog zo veel meer. Deurbeslag zorgt ervoor dat je deur volledig is afgewerkt. Deurbeslag kan je ook verkrijgen in design deurbeslag of retro deurbeslag. Afhankelijk van hoe je je binnendeuren of buitendeuren wenst af te werken ten opzichte van je woning.

Aankoop deurbeslag

Waar moet je op letten bij aankoop van nieuw deurbeslag?

  • Maak er één geheel van: dit wil zeggen kies voor dezelfde stijl van deurbeslag want tegenwoordig kan je elk item apart kiezen of bestellen en dat zorgt soms voor geen passend geheel. De meeste online winkels zeggen nu wel of het ene wel bij het andere past
  • Binnendeuren hebben een ander deurbeslag dan buitendeuren
  • Kijk naar je interieur om je juiste deurbeslag te kiezen

Deurbeslag voor binnendeuren:

Deurklink en rozet
Een deurklink kan niet zonder rozet. Bij het aanschaffen van het juiste deurbeslag dien je hiermee rekening te houden. De rozet zorgt ervoor dat er geen wrijving ontstaat op de deur ondanks de vele bewegingen van de deur te openen. De meeste rozetten zijn met een veer zodat de deurklink steeds op zijn plaats blijft zitten. Meer en meer worden deurklinken als design objecten gezien. Het is niet alleen een gebruiksinstrument om een deur te openen maar het wordt meer en meer een stijlicoon.

Deurbeslag voor de buitendeur:

Als je een nieuwe buitendeur hebt gekozen, die je ook bijpassend deurbeslag bij te kiezen.
Onder deurbeslag van een buitendeur valt zelfs eventueel de bel, het huisnummer, de brievenbus, het slot. Hier is ook belangrijk om voor wat samenhang te zorgen in dit geheel. Als je de deurklink veranderd, verander je het best ook onmiddellijk al de rest om het weer tot één geheel te maken.

Trends deurbeslag

De trends op gebied van deurbeslag op dit moment:
Goudkleur is hot: Goudkleurig deurbeslag geeft je interieur net die luxe en elegante uitstraling als je daar naar streeft.
Zwart deurbeslag is in de lift: Meer en meer wordt er voor zwart gekozen. Meestal gaat het hier om echt design deurbeslag van bekende ontwerpers.
Vintagelook deurbeslag: Deurbeslag naar een vintagelook is gegeerd door de jongere bevolking. Zij grijpen terug naar een vintage interieur en daarom maakt vintage deurbeslag de look volledig af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *