Wat is een goede wandairco?

Als u het vaak onaangenaam warm vindt in het huis en een natuurlijke koelingsmethode  biedt geen oplossing, dan wordt het tijd voor u om aan de aanschaf van een airco te denken. Een heel praktische mogelijkheid is het plaatsen van een wandairco, die ook nog eens weinig opvalt in uw interieur. Lees onderstaande informatie eens rustig door alvorens tot aankoop van een wandairco over te gaan.

Airco, wat houdt dat nu precies in?

Om het maar kort te zeggen, een airco is een apparaat dat zorgt voor koeling van de lucht, zodat u zelf uw binnenklimaat beheerst. Er zijn verschillende mogelijkheden op het gebied van de airco installatie; U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een mobiele airco, maar u hebt ook de keus om een airco op een vaste plaats aan de wand te bevestigen. Hoe dan ook, ze zorgen beiden voor een prettig binnenklimaat.

De wandairco

Het grote voordeel van een wand airco is dat hij beschikt over een splitsysteem, waarddor één onderdeel binnenshuis direct onder het plafond wordt geïnstalleerd en het andere deel aan de andere zijde van de wand. Beide onderdelen zijn via een slang onderling verbonden om zo het koelmiddel te transporteren. Het grote voordeel van dit gesplitste systeem is dat het geproduceerde geluid van de koeling buitenshuis wordt geproduceerd, u hebt dus met een wand airco weinig of geen geluidsoverlast binnen.

Meerdere functies van een wand airco

Een wand airco kan meer dan alleen koelen, sommige types beschikken over de mogelijkheid om lucht te verwarmen, ook hebben dez een ventilatiestand, die  de lucht niet laat koelen maar slechts verplaatst, zodat er een fris briesje ontstaat. Al met al kunt u zo een perfect klimaat thuis realiseren.

Laat uw koelvermogen berekenen

Onnodig te zeggen, dat het koelvermogen van de wandairco belangrijk is, laat indien u twijfelt voor plaatsing het benodigde koelvermogen eerst bepalen. Als u een wand airco plaatst in een ruimte waarin ook nog eens de zon schijnt, hebt u immers een groter koelvermogen nodig; In de productinformatie van de wand airco die u wilt kopen staat te lezen wat het vermogen van het apparaat is en voor welke grootte de airco maximaal geschikt is.

De wandairco installeren

Een wandairco met het splitsysteem dient door een erkend installatiebedrijf te worden geïnstalleerd, dit is wettelijk bepaald aangezien het koelmiddel van de wand airco een negatieve invloed heeft op het broeikaseffect. Dit effect zal door verkeerde installatie nog negatiever uitpakken, vandaar dat de installatie alleen door erkende vaklieden mag worden gedaan. Het kan geen kwaad als u meerdere bedrijven om een offerte vraagt!

Het oog wil ook wat

Het is beslist niet meer zo, dat u in uw huis heden ten dage tegen een groot lelijk apparaat aan moet kijken, nee, een wand airco is te koop in diverse design uitvoeringen die prima passen in ook uw interieur.

Bron: Aircorevolutie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *