Wat is een Greenwall nou precies?

greenwall
greenwall

Misschien heb je de naam Greenwall al eens ergens voorbij horen komen. Dit zijn wanden die bedekt zijn met planten. Dergelijke wanden hebben een uniek uiterlijk, waardoor er vrij vaak voor de Greenwall gekozen wordt. Er zijn een hoop verschillende mogelijkheden, aangezien er meerdere plantensoorten zijn waaruit je kunt kiezen. Er zijn zowel Greenwalls beschikbaar voor binnen als voor buiten. Ben jij erg geïnteresseerd in dit idee? Dan is het verstandig om verder te lezen, hieronder lees je alles dat jij moet weten over deze wand en hoe deze geplaatst wordt. Vervolgens kun je overwegen of je de muur binnen jouw woning wilt plaatsen.

De Greenwall voor buiten

Een Greenwall voor buiten is geschikt om je tuin mee af te schermen. Veel mensen maken gebruik van schuttingen om hiermee de grens van hun tuin aan te geven. Dit type wand is dan ook een goede optie. Doordat de wand bedekt is met allerlei mooie planten, hoef je niet bang te zijn dat de wand niet bij de omgeving past. Als je een mooie groene tuin erg belangrijk vindt, dan is dit type wand rondom de tuin een absolute aanrader. Vooral mensen die landelijk wonen, kiezen vaak voor deze optie.

De Greenwall voor binnen

Behalve de Greenwall voor buiten, heb je ook nog een Greenwall voor binnen. Er wordt steeds vaker voor dergelijke muren gekozen. Dit geldt niet alleen voor consumenten, maar ook bedrijven kiezen steeds vaker voor dit type wand. Deze wanden zorgen ervoor dat het kantoor een mooie groene uitstraling krijgt. Niet alleen de uitstraling van het pand wordt zo verbeterd, maar bovendien is het ook gezond voor het personeel als er planten te vinden zijn op kantoor. Een beetje groen in het pand zorgt ervoor dat het pand een hele andere uitstraling krijgt. Dit is dan ook ideaal!

Het plaatsen van de Greenwall

Dat de wand op de juiste manier geplaatst wordt is van groot belang. Eerst wordt er een frame geplaatst. Vervolgens worden er speciale plantenbakken in het frame gezet. De planten groeien zo dat ze het frame helemaal bedekken. Er zijn verschillende bedrijven die je kunnen helpen om mooie wanden te plaatsen. Welk bedrijf je het beste kunt inhuren is ook afhankelijk van of je de wanden buiten of binnen wilt plaatsen. Het is verstandig om je eens goed te verdiepen in alle bedrijven die deze klus voor je kunnen uitvoeren.

Het kiezen van een geschikt bedrijf

Als je een geschikt bedrijf wil kiezen om de Greenwall te plaatsen, dan heb je veel verschillende opties. Door recensies te lezen op het internet wordt het een stuk eenvoudiger om een goede keuze te maken. De recensies worden namelijk geplaatst door andere mensen die al een wand hebben laten plaatsen. Deze reviews geven je een idee van bij welke bedrijven je het beste terecht kunt. Uiteraard is het ook van belang dat je voor een bedrijf kiest waarbij je een goed gevoel hebt. Het is geen slecht idee om eerst een vrijblijvend gesprek aan te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *