Wat is een NVM makelaar?

makelaar deal

Een NVM makelaar, je hebt er vast wel eens van gehoord maar wat is een NVM makelaar nu eigenlijk? NVM staat voor de Nederlandse Vereniging voor Makelaars en is een organisatie waarbij erkende makelaars geregistreerd staan. Deze makelaars hebben de juiste scholing, papieren en voldoen aan alle eisen om het beroep van makelaar zorgvuldig uit te kunnen voeren. Een NVM makelaar heeft dus als het ware een soort van keurmerk voor het leveren van goede service.

De Nederlandse Vereniging voor Makelaars

NVM staat voor de Nederlandse Vereniging voor Makelaars. Dit is de belangenorganisatie waarbij makelaars en taxateurs in Nederland aangesloten kunnen zijn. Deze mensen zijn ingeschreven in een bepaald register waardoor zij het beroep van makelaar en/of taxateur mogen uitoefenen. Hiervoor moet de makelaar of taxateur natuurlijk wel in het bezit zijn van de juiste diploma’s en voldoen aan de eisen die gesteld worden om ingeschreven te kunnen staan in het register.

Waarom kiezen voor een NVM makelaar?

Omdat een NVM makelaar aan bepaalde eisen moet voldoen kun je ervan uitgaan dat je bij de keuze voor een NVM makelaar iemand inschakelt die kennis van zaken heeft. Voor de koop of verkoop van een woning heb je dan ook te maken met iemand die aan bepaalde standaardeisen voldoet. De kwaliteit is vanwege het NVM keurmerk gegarandeerd. Een NVM makelaar is niet alleen betrouwbaar maar ook deskundig. Nicolet Hoorn Kampen is NVM makelaar en kan je helpen bij de verkoop of aankoop van een huis.

Zekerheid met een NVM makelaar

Bij de koop of verkoop van een woning wil je zeker zijn van een aantal zaken. Het gaat hierbij vaak om grote bedragen en je wilt zo min mogelijk risico lopen. Een NVM makelaar is verplicht om goed verzekerd te zijn tegen dit soort risico’s. Hiermee is niet alleen de zekerheid van de NVM makelaar maar ook van jou als klant geregeld. Dit is één van de voorwaarden die door de NVM worden gesteld voor inschrijving in het register. Daarnaast is het zo dat een NVM makelaar eerlijk dient te handelen. Dit doet hij door zich onafhankelijk op te stellen en niet te handelen in het belang van twee verschillende partijen maar alleen voor de klant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *