Wat kost een nieuwe badkamer? Blijf binnen het budget met deze tips!

Als je badkamer aan vernieuwing toe is, dan kan dit een flinke verbetering zijn. Echter liggen de gemiddelde kosten voor een badkamer verbouwing tussen de €3.500,- tot €14.750,- euro, afhankelijk van het oppervlakte en de wensen die je zelf hebt. Het kan natuurlijk ook het geval zijn dat je slechts een bepaalde gedeelte van de badkamer wilt aanpassen, dan moet je eerder denken aan €2.350,- tot €5.800,- euro. In beide gevallen gaat het om een grote investering voor het huis, een vooruitgang voor jezelf, het gezin en de toekomst.

Een stappenplan vooraf

Voordat je aan de slag gaat met de verbouwing, is het verstandig om eerst een checklist te maken, met de nodige overwegingen, waarbij je definitieve keuzes moet maken. Afhankelijk van het aantal mensen in huis en of je het graag praktisch of luxe wilt inrichten.

De vragen; wat wordt de nieuwe indeling? moeten er onderdelen bij of juist uit?. Dit wil je wel graag beantwoordt hebben voor jezelf en diegene die jouw badkamer komt maken. Of doe je het zelf met handige vrienden / familie om de kosten te besparen.

Je kan het relatief goedkoop houden, als de badkamer in dezelfde ruimte blijft en je slechts het sanitair moet vervangen. Moet het tegelwerk ook aangepakt worden? Dan is het tijd voor een flinke opknapbeurt.

Aan de slag

Natuurlijk wil je niet lang zonder douche en badkamer zitten, dus heeft het wel prioriteit dat het snel gedaan wordt. Bij een aannemer ben je er wel zeker van dat het goed gebeurd en dat er een deadline wordt afgesproken. Vergelijk er wel een aantal, voor je de opdracht uit handen geeft. Om hierin ook wat geld te besparen.

Een goede tip; maak vooraf een moodboard waarin je duidelijk aangeeft, welke stijl en kleuren je terug wilt zien in de badkamer. Hiermee creëer je een duidelijk beeld van de sfeer en hierop kan je het sanitair, het tegelwerk en de meubels met accessoires aanpassen zodat het een geheel vormt en rust uitstraalt.

Hoe gaan we het financieren?

Een zeer belangrijke vraag! Je hebt een budget in gedachten en weet nu wat het totaalplaatje je ongeveer gaat kosten. Maar hoe ga je dat betalen? Een nieuwe badkamer, daar heb je vast al wat voor gespaard. Maar mocht het nou niet genoeg zijn, dan kan je overwegen een lening af te sluiten om de rest te overbruggen. Op de vergelijkingssite Geld.nl kan je eenvoudig en snel kredietverstrekkers met elkaar vergelijken. Zo vind je direct de goedkoopste lening voor je badkamer en bespaar je flink op de kosten. Met een groot aanbod, laat je jezelf deze besparing toch niet mislopen?

Al met al, als je de klus aangaat en je na een aantal weken kan genieten van de prachtige nieuwe badkamer. Dan weet je waarvoor je dit alles gedaan hebt. Want jouw ontspannen plekje in huis, die heb je weer terug. Heerlijk fris, modern en praktisch zodat je van alle gemakken voorzien bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *