Wat veroorzaakt de groei van zwam binnenshuis?

Wat veroorzaakt de groei van zwam binnenshuis?

Zwam is een symptoom van de problemen in uw huis, niet de oorzaak ervan. Het beschadigt uw huis en kan gevolgen hebben voor uw gezondheid. Het kan moeilijk zijn om er vanaf te komen. Als je merkt dat er zwammen in je huis groeien, is het zeer waarschijnlijk dat er water lekt op plekken waar je het niet wilt hebben, waardoor er schimmel ontstaat. Slechte ventilatie, lekkende leidingen en waterinfiltratie dragen allemaal bij aan vochtophoping in uw huis. Dit bevordert de groei van schimmels en uiteindelijk zwammen.

Hoe kom je van zwam in huis af?

Omdat zwam een symptoom is en geen oorzaak van problemen in uw huis, zal het verwijderen van de zwammen alleen het probleem niet oplossen en ze kunnen hierdoor eerder terugkeren dan u denkt. U moet in staat zijn om de bron van de groei te bepalen en de nodige acties te ondernemen om het probleem op te lossen. Zoek naar de meest effectieve manieren om eventuele schade te herstellen. Voor het reinigen van de regio moet u een professionele schoonmaakdienst inhuren, zoals van santen inspectie.

Minimaliseer vocht in huis en vermijdt schimmelvorming.

  • Houd ruimtes zo droog mogelijk door een afzuigkap te gebruiken en ramen of ventilatieopeningen veilig op een kier te houden met behulp van ingebouwde vergrendelingsmechanismen.
  • Gebruik luchtontvochtigers om het vocht in de lucht te verminderen. Ventilatie roosters zijn hiervoor ideaal en je moet altijd het raam openzetten tijdens het baden of douchen.
  • Bel een vakman als u een waterlek in uw huis heeft; dweil het niet alleen op zonder de oorzaak van het probleem aan te pakken. Een ervaren vakman zoals van santen inspectie zal in staat zijn om gebieden in uw huis te inspecteren die u niet kunt zien, zonder verdere schade aan te richten, en zal in staat zijn om oplossingen te bedenken om het binnendringen van water correct aan te pakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *