Wat voor soort opbergkast zoekt u?

opbergkast

Er zijn vele soorten en maten opbergkasten op de markt. Als u een nieuwe kast gaat zoeken, kan het zijn dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Wat voor soorten opbergkasten zijn er? En wat voor soort past bij u? Lees dit artikel en bepaal het zelf!

Kledingkasten

De bekendste opbergkasten zijn kledingkasten. Kledingkasten plaatst u in uw slaapkamer of andere kamer en zijn bedoeld voor het netjes en georganiseerd opruimen van al uw kleding en schoenen. Kledingkasten vindt u in allerlei varianten. Wat dacht u bijvoorbeeld van een schuifdeurkast, een zweefdeurkast of een draaideurkast. Een schuifdeurkast heeft de deuren in de kast hangen en is daardoor stofvrij. Een zweefdeurkast is een moderne en grote kledingkast met de deuren voor de kast. Een draaideurkast is de goedkoopste van de drie en is leverbaar in de meest uiteenlopende maten. Alle kledingkasten zijn leverbaar in een robuuste houtlook, strak (hoogglans) wit of een moderne kleur. Ook kunt u ervoor kiezen of u wel of geen spiegels op uw kastdeuren wilt laten plaatsen.

Garderobekasten als opbergkast

Garderobekasten zijn opbergkasten die vaak worden gebruikt in bijvoorbeeld een hal of een logeerkamer. De garderobekasten zijn ideaal voor het opbergen van jassen, schoenen en accessoires voor buiten zoals shawls, handschoenen en mutsen. Ook garderobekasten zijn beschikbaar in verschillende breedte- en hoogtematen en uiteenlopende kleuren.

Linnenkasten

Linnenkasten worden veel gebruikt voor het opbergen van handdoeken en beddengoed. Deze opbergkasten staan vaak op een logeerkamer of worden als tweede kledingkast in een slaapkamer gebruikt.

Commodes of ladenkasten

Heeft u niet zo veel ruimte in de hoogte en bent u op zoek naar een commode of ladenkast? Dan heeft u ook meer dan genoeg keus! Er zijn ladenkasten met alleen laden en commodes met laden en deuren. De laden van de ladenkast worden meestal gebruikt voor kleine kledingstukken zoals sokken en ondergoed. Deze opbergkasten zijn vaak lage kasten waardoor u er bijvoorbeeld een mooie spiegel of accessoires op kunt zetten. Dit maakt uw kamer helemaal af!

Nu u weet wat het verschil in de verschillende opbergkasten is, kunt u een goede keus maken welke opbergkast het beste bij u past. Bent u iemand die een kledingkast nodig heeft of heeft u meer baat bij een garderobekast of een ladenkast?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *