Wat voor soorten matrassen bestaan er?

Er is een groot assortiment matrassen bij De Been Slaapadviseurs, maar welke soorten matrassen zijn er? Regelmatig hoor je wanneer mensen een boxspring hebben gekocht dat ze bij de zoektocht naar een passend matrassen al snel te veel keus zien en daardoor niet meer kunnen kiezen. Via dit artikel willen wij een korte uitleg geven over ieder soort matras om u een duidelijk beeld te scheppen over deze matrassen.

Traagschuim matrassen

Traagschuim matrassen bestaan uit verschillende soorten materialen. De materialen die hierin voorkomen zijn polyether schuim en koudschuim. Ook is er een optie bij dit soort matras waar er traag schuim bevestigd is aan pocketveren in het matras.

Koudschuim matrassen

Matrassen die uit koudschuim bestaan hebben materiaal in zich dat

zich kenmerkt aan het feit dat het een open celstructuur heeft. Door dit materiaal heeft het matras een optimale lichaamsondersteuning. Dit komt door de elasticiteit in het matras. Dit matras is ook erg geliefd onder de mensen die veel transpireren. Dit komt doordat het matras goed transpiratie kan absorberen.

Matras Toppers/ Oplegmatrassen

Een matras topper ook wel oplegmatras genoemd is bedoeld om zoals

de naam zegt op een ander matras te leggen. Dit als een goedkope verbetering van je huidige matras. Dit soorten matrassen wordt in verschillende soorten materialen verkocht zodat het passend is bij uw huidige matras. Wanneer u gebruikt maakt van een matrastopper kan dit de standvastigheid van uw matras verbeteren zodat u rechter kan slapen.

Latexmatrassen

Latexmatrassen zijn gemaakt met een kern van rubber ofwel latex. Dit soort materiaal is   van oorsprong erg dynamisch. Een nadeel van dit soort matrassen is dat het niet goed transpiratie absorbeert en in vergelijking erg warm is.

Pocketvering matrassen

Dit soort matrassen bestaan uit afzonderlijk ingewikkelde veren die alleen maar door elkaar kunnen verplaatsen. Een kenmerk van dit matras is

dat het door de veren het matras meer weerstandsvermogen heeft waardoor het voor mensen met verschillende posturen genoeg ondersteuning kan bieden. Doormiddel van de open ruimtes in het matras is dit soort matras goed voor mensen die veel

transpireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *