Wat zijn de huidige vloertrends?

vloertrends

Net als bij andere soorten vloeren kun je op het gebied van natuursteen en keramische tegels in 2018 zeker een aantal nieuwe trends herkennen/ontdekken. Hieronder vind je welke trends en ontwikkelingen er zijn in een samenvatting.

Natuursteen

Voor heel veel mensen is bij de inrichting van hun huis de natuur een hele belangrijke inspiratiebron. Dat dit voor veel mensen van groot belang is zie je dan ook heel goed terug in de keuze van de natuursteen vloer. Deze vloeren hebben een robuuste uitstraling. Er zijn vele verschillende natuurstenen vloeren, waardoor elke natuursteen vloer zijn eigen unieke uitstraling heeft. Bij het gebruik van keramische tegels blijven de houtlook tegels heel erg populair. De technologische ontwikkeling van houtlook tegels heeft er ook voor gezorgd dat keramisch parket bijna niet van een echte houten vloer te onderscheiden is! Wat ook een groot voordeel is, is dat keramische vloertegels met een houtlook over het algemeen niet zo kwetsbaar zijn in vergelijking met een echte houten vloer. Dit zorgt ervoor dat deze vloeren ook geschikt zijn voor bijvoorbeeld de badkamer.

Gewaagde woonkleuren

Hoewel er de afgelopen jaren heel veel gekozen werd voor relatief neutrale en natuurlijk kleuren, zie je tegenwoordig steeds meer dat kleuren voor een vloer veel gewaagder worden. Het is niet dat we opeens voor feloranje of felrood kiezen. Maar wel enigszins warme tinten blauw en groen, vaak gecombineerd met zwart en antraciet. Deze kleuren zijn tegenwoordig heel populair. Wat ook heel populair is, is grijs. Dit is een woonkleur die heel veel terug blijft komen in de collecties natuursteen en keramische vloeren. Dit kan verschillen van donkergrijs tot lichtgrijs. Daarnaast komen witte vloeren ook weer helemaal terug.

Een stoere look

Veel mensen kiezen ook in 2018 weer voor een inrichting waarbij het gebouw niet verborgen hoeft te worden en waarbij de architectuur zichtbaar is. Dit is een stijl die je ook vaak terugziet in stedelijke omgevingen en ook bij industriële gebouwen of kantoorgebouwen die omgebouwd zijn tot een woonhuis. Dit zorgt vaak voor een stoere look. Bij een stoere look in huis, hoort dan ook een stoere vloer. Bijvoorbeeld een keramische vloer in betonlook. Dit is perfect te combineren met industriële meubels en zorgt ervoor dat je een eenheid in de ruimte creëert. Ook met een donkere of lichte vloer van natuursteen kun je een stoere look creëren.

Zo weetje  zeker dat jouw huis er mooi bij staat! Wil je meer handige tips? Kijk dan op woonnu.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *