Wat zijn de voordelen van een zit sta bureau op je thuiswerkplek?

Een gezonde en ergonomische werkplek is voor steeds meer mensen een belangrijk punt waarop gelet wordt. Een nieuwe trend is het zit sta bureau. Dit is een bureau waaraan je zowel zittend als staand kunt werken. Het afwisselen van zitten en staan zorgt voor een gezonde en ergonomische werkplek. Lees hieronder meer over wat de voordelen zijn van een zit sta bureau voor thuiswerkers.

Een zit sta bureau: wat is dat?

Een zit sta bureau is een verstelbaar bureau die je op verschillende hoogtes kunt afstellen. Zo heb je de mogelijkheid om op elk moment jouw werkhoogte in te stellen. Wil je zittend werken? Dan stel je het bureau op zithoogte in. Maar heb je al de hele dag gezeten en wil je even je benen strekken? Dan kan je hem elektrisch verstellen naar stahoogte. De meeste zit sta bureaus zijn elektrisch verstelbaar, waardoor je in een mum van tijd de hoogte van je bureau kan aanpassen. Op OfficeCity vind je verschillende goede zit sta bureaus. Een zit sta bureau zorgt er dus voor dat je zittend en staand werken kan afwisselen, maar wat zijn de voordelen hiervan?

Voorkom rugklachten

Het is algemeen bekend dat zitten erg slecht voor je rug is. Zeker als je een zittend beroep uitoefent en urenlang per dag zit veroorzaakt dat vaak rugklachten. Je wervelkolom is niet gebouwd om langdurig in een bepaalde houding te zitten. Daarom is het van belang om zo veel mogelijk in een staande houding te werken. Hiermee wordt je wervelkolom nauwelijks belast. Probeer daarom zoveel mogelijk ontspannen staand te werken. Je zal merken dat je minder rugklachten ervaart.

Meer kleine pauzes

Regelmatig kleine pauzes is niet alleen goed voor je concentratie, maar ook voor de rest van je lichaam. Als je zittend werkt zal je merken dat het lastiger is om je werkplek te verlaten. Dit komt omdat je de hele dag al in deze houding zit en het lastig is om uit deze houding te komen. Wanneer je staand aan het werk bent kan je veel gemakkelijker weglopen. Je zal merken dat je dat ook eerder doet.

Productiever

Na je pauze terugkomen en merken dat je concentratie is verslechterd. Dit is een moment dat veel mensen met een zittend beroep herkennen. Je productiviteit neemt na de pauze meestal af. Als je in de pauze je bureau op stahoogte zet zal je ervaren dat je weer productiever zal werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *