Wat zijn oogmaskers?

Oogmaskers worden een regelmatig “must have” product onder de reguliere huidverzorgingsproducten. Er zijn zoveel patches die er zijn en ze beweren allemaal dat ze magisch zijn voor de huid rond je ogen. Oogmaskers kunnen de droge huid onder de ogen opnieuw hydrateren, rimpels, donkere kringen en wallen verminderen. Ze zijn ontworpen om de vermoeide, gestrestste huid te regenereren en te verstevigen.

Wat zit er in oogmaskers?

Oogmaskers zijn uitgevonden door een wetenschapper uit Zuid-Korea. In het begin leken de patches op pleisters: ze waren gemaakt van stof en werden gedrenkt in emulsie waardoor de patches erg kleverig werden. Patches waren erg duur en niet veel mensen konden zich dat veroorloven.  Tegenwoordig zijn patches relatief betaalbaar en kan iedereen ze kopen. Simpel gezegd, onder de ooglapjes zitten mini-maskers die zijn ontworpen om te worden aangebracht op de tere huid onder je ogen. De meeste van deze maskers zijn gemaakt van hydrogel, maar er zijn ook maskers die gemaakt zijn van doek, bio-cellulose en andere producten. Oogmaskers zijn gedrenkt in een extract of serum en bevat geconcentreerde hoeveelheid vitaminen, mineralen, vocht inbrengende mineralen en vele andere heilzame ingrediënten.

Wat doen oogmaskers?

Het belangrijkste doel van oogmaskers is om de tere huid onder uw ogen te hydrateren. De huid rond de ogen heeft minder talgklieren waardoor de huid in dit gebied vatbaar is voor uitdroging. Ook de huid rond de ogen is veel dunner, waardoor deze erg gevoelig is voor rimpels en andere tekenen van veroudering. Een goede hydratatie is uiterst belangrijk voor dit gebied en oogmaskers zijn een uitstekende aanvulling op uw reguliere huidverzorging.

Oogmasker kunnen ook wallen en donkere kringen onder de ogen verminderen en rimpels minimaliseren. Als u een aantal specifieke aandachtspunten heeft die u wilt aanpakken, overweeg dan het volgende: Bij donkere kringen onder de ogen: zoek naar pleisters die cafeïne, panthenol en kalmerende etherische oliën zoals munt, lavendel en kamille bevatten. Bij Zwelling: hyaluronzuur, cafeïne. Bij Rimpels rond de ogen: antioxidanten, vitamine C, retinol, peptiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *