Wat zijn rioolvliegjes en wat kun je ertegen doen?

Wat zijn rioolvliegjes en wat kun je ertegen doen?

Rioolvliegjes, ook wel motmuggen genoemd, zijn een muggensoort die op plekken met veel rottend, vochtig en organisch afval afkomen. Je ziet de rioolvliegjes vooral in de zomer. Aangezien de rioolvliegjes ziektes met zich bij kunnen dragen waarmee ze mensen kunnen besmetten, moeten de rioolvliegjes zo snel mogelijk verwijderd worden. Lacor riooltechniek is hierin gespecialiseerd. In dit artikel kom je alles te weten over de oorzaak van rioolvliegjes en wat je er zelf tegen kunt doen.

Waar komen rioolvliegjes vandaan?

Als je veel last hebt van rioolvliegjes, is de kans groot dat je rioolproblemen hebt. De rioolvliegjes zijn vaak te vinden in lekkagewater van afvoerbuizen in de kruipruimte, in rioolputjes of in dakgoten. Maar ook in plantenbakken of in stilstaand water kom je de vliegjes tegen. Zolang er maar veel schimmels en bacteriën aanwezig zijn. Aangezien de rioolvliegjes zich in een hoog tempo voortplanten, komen er heel snel heel veel nieuwe rioolvliegjes bij.

Hoe kun je de rioolvliegjes het beste bestrijden?

De beste manier om rioolvliegjes te bestrijden, is door een professional in te schakelen. Veel bestrijdingsmiddeltjes helpen niet of slechts tijdelijk tegen de rioolvliegjes. Wil je het toch zelf proberen? Dan zijn er verschillende manieren waarop je de rioolvliegjes zelf zou kunnen bestrijden. Zo kun je de rioolvliegjes die op de muren zitten opzuigen met een stofzuiger. Bovendien is het slim om te zoeken naar een broedplaats en deze vervolgens af te schrobben met heet water waar soda in is opgelost.

Hoe kun je rioolvliegjes voorkomen?

Als je eenmaal zover bent dat alle rioolvliegjes zijn verwijderd, wil je maar één ding: voorkomen dat er in de toekomst weer nieuwe rioolvliegjes je huis binnenkomen. Heb je kapotte leidingen, repareer deze dan zo snel mogelijk. Plaats ook altijd doppen op alle leidingen. Verhelp ook verstopte afvoeren zo snel mogelijk en blijf deze daarna regelmatig schoonmaken. Ook moet je organisch afval verwijderen en stilstaand water zo snel mogelijk weghalen. Verwijder ook de blaadjes in je dakgoot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *