Welk blokhut past bij jou?

blokhut

Overweeg je om een blokhut of tuinhuis bij jou in de tuin te plaatsen? Een blokhut is ideaal om voor het bergen van fietsen of tuingereedschap, maar kan ook de functie hebben als kantoorruimte of gastenverblijf. In dit blog vertellen we jou welke soorten en mogelijkheden er zijn en welk blokhut het beste bij jou past.

Blokhut met zadeldak, plat dak of toch een lessenaarsdak?

En dat zijn nog niet eens alle soorten daken. Blokhutten en tuinhuizen zijn namelijk verkrijgbaar met veel verschillende soorten daken, ieder met zijn eigen stijl en eigenschappen. We zetten ze voor je op een rijtje:

  • Zadeldak
  • Plat dak
  • Lessenaarsdak
  • Piramidedak
  • Wolfskap dak
  • Paviljoendak
  • Boogdak
  • Dubbel lessenaarsdak
  • Kapschuur dak

Veel keuze dus! Maar hoe bepaal je welk dak het meest geschikt is voor jouw tuin? We lichten een aantal daken van blokhutten toe:

Blokhut met zadeldak

Een blokhut met zadeldak is één van de meest voorkomende daktypen en dat betekent dat er ook veel aanbod is in soorten blokhutten of tuinhuisjes met een zadeldak. Een zadeldak is zoals velen hem kennen een traditionele puntdak. Naast de traditionele uitstraling zorgt het ook praktisch gezien voor een goede afvoer van water.

Blokhut met kapschuur dak

Een variant op de zadeldak is het kapschuur dak. Beide daken hebben een puntdak, alleen heeft een kapschuur dak een andere verhouding. De ene kant van het dak is korter en de ander kant langer. De achterkant van het dak loopt ook steiler af dan de voorkant. Vaak wordt dit dak ook gebruikt bij veranda’s en overkappingen, waarbij de (lagere) achterkant wordt afgesloten.

Blokhut met plat dak

Een blokhut met een plat dak heeft in vergelijking met het zadeldak een modernere uitstraling. Daarnaast bespaard het ook ruimte aan de rijkanten en is de blokhut in de hoogte minder aanwezig. Een plat dak wordt uitgevoerd met dakleer of EPDM. Dit laatste is een soort rubberen dakbedekking wat waterdicht is en erg sterk; een duurzaam materiaal wat lang mee gaat. Bij een blokhut met plat dak is het dus goed om te overwegen welk materiaal dakbedekking je wilt.

Blokhut met Lessenaarsdak

De blokhut met Lessenaarsdak heeft veel weg van een plat dak en heeft in principe dezelfde eigenschappen, alleen loopt het dak schuin naar beneden. Een tuinhuis met lessenaarsdak wordt vaak voorzien van dakleer of shingles. Ook is er EPDM-dakbedekking mogelijk. Omdat het water aan de achterkant wegloopt, worden blokhutten met een lessenaarsdak vaak aan de achterkant van de tuin geplaatst.

Tuinhuis of blokhut met overkapping

We hebben net over verschillende soorten daken gehad, maar wist je ook dat je een blokhut met overkapping kunt krijgen? De overkapping dient al een soort veranda. Een blokhut met overkapping is verkrijgbaar in vele soorten en maten. Afhankelijk van de grootte van jouw tuin kun je kiezen voor een grote overkapping waar je een volledige tuinset in kwijt kunt of een (kortere) voorluifel waarmee je een overkapping creëert aan de voorkant van je tuinhuis.

Blokhut met veranda

Wanneer je een blokhut overweegt, maar ook een overkapping wilt in de tuin is een blokhut met veranda misschien wel iets voor jou. De overkapping zorgt ervoor dat je het hele jaar comfortabel in de tuin kunt zitten. Doordat verschillende kanten zijn afgesloten zit je toch uit de wind wanneer het ‘s avonds wat afkoelt, overdag zit je hier heerlijk beschut tegen de zon. Een blokhut met overkapping vaak naar eigen wens aan te passen. Zo kun je zelf bepalen of je er een extra wand in laat zetten of dat je er liever een balustrade in hebt. Je kunt er ook voor kiezen om de blokhut open te laten.

Een blokhut voor ieder budget

Ben je opzoek naar een blokhut van goede kwaliteit, maar ook voor een zachte prijs? Bekijk dan het aanbod voor goedkope blokhutten. De blokhutten zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten en maten. Heb je specifieke wensen dan is er ook maatwerk mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *