Welke deuren kies jij in je woning?

Wanneer je je huis gaat inrichten, moet je natuurlijk ook deuren uitzoeken. Je kunt voor de bekende soorten gaan, maar misschien vind je het leuk om iets anders te proberen. Zo is de taatsdeur tegenwoordig erg populair. Hier zijn een paar voorbeelden.

Schuifdeuren

Een schuifdeur schuift open in plaats van open te draaien. Dit is ideaal voor plekken waar geen ruimte is voor een normale deur. Dit type deur wordt steeds meer gekozen omdat het er goed uitziet en veelzijdig is. Je kunt ze gebruiken als een manier om ruimtes van elkaar te scheiden, als tussendeur, of om twee kamers mooi in elkaar over te laten lopen. Ze zijn ook geweldig omdat ze veel licht doorlaten en een open gevoel geven, zonder dat je een drempel nodig hebt. Je kunt kiezen voor deuren zonder rails op de grond, waardoor de kamers nog meer één geheel worden. Super modern!

Taatsdeuren

Een taatsdeur is een type deur dat scharniert aan zowel de onder- als bovenkant, in plaats van aan de zijkant zoals traditionele deuren. Dit betekent dat je de deur vanuit het midden kunt openen, waardoor een naadloze en symmetrische uitstraling ontstaat. Het unieke ontwerp maakt het mogelijk om de deur aan beide zijden te openen, wat handig is in diverse situaties. Een taatsdeur valt niet in een standaard kozijn, maar wordt geplaatst in een speciaal gemaakte sparing, wat zorgt voor een strakke en moderne uitstraling.

Overheaddeuren

Overheaddeur, sectionaaldeur, roldeur – deze namen kom je tegen als het gaat om grote deuren voor bedrijven of garages. Maar wat betekent overheaddeur eigenlijk? Het is een deur die speciaal ontworpen is om grote openingen af te sluiten, zoals bij bedrijfsgebouwen of garages. Het unieke aan een overheaddeur is dat hij omhoog opent en dan onder het plafond door rolt. Dit bespaart veel meer ruimte dan een kanteldeur of deuren die naar buiten open gaan. Vaak denk je bij dit soort deuren aan garages, omdat ze handig zijn voor grote openingen waar je bijvoorbeeld een auto doorheen moet krijgen. Maar tegenwoordig zijn er ook overheaddeuren voor kleinere ruimtes, dus je kunt ze ook elders in je huis gebruiken. Ze zien er mooi uit en maken je huis meteen een stukje aantrekkelijker. Het is slim om alle mogelijkheden eens goed te bekijken en te overwegen of zo’n deur iets voor jouw huis is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *