Welke interieurstijl past bij jou?

interieurstijl

Hoe ziet jouw interieur eruit? Is het een in de loop der jaren ontstane mix, of heb je bij de inrichting van je huis bewust voor een bepaalde stijl gekozen? Verandert je smaak op dat gebied eigenlijk, in de loop der jaren, en moet je daar rekening mee houden als je kiest voor een bepaalde inrichting?

Smaken verschillen… en veranderen

Er zijn mensen die hun leven lang dezelfde smaak houden: wat zij twintig jaar geleden mooi vonden, vinden zij nu nog steeds mooi. Dat is wel zo handig als je je huis in gaat richten, zij kunnen echt voor een hele specifieke stijl kiezen en hier een leven lang plezier van hebben. Over het algemeen gaat het in dat geval om een wat klassiekere inrichting, tijdloos en smaakvol. Denk aan castle stones op de vloer bijvoorbeeld: een keuze die een ruimte heel duidelijk een bepaalde sfeer meegeeft.

Ben jij iemand die van een klassieke inrichting houdt, dan betekent dat niet dat je nooit iets kan en zal veranderen aan je interieur. De basis is dan misschien vastgelegd, met landelijke accessoires kun je toch iedere keer je interieur een heel klein beetje veranderen. Zo blijft je interieur toch up to date en verrassend, terwijl de basis steeds hetzelfde blijft.

Houd je niet van grote veranderingen, en weet je zeker dat wat je nu mooi vindt over twintig jaar nog steeds je smaak is? Schroom dan niet om zeker voor de basis van je interieur, denk bijvoorbeeld aan de vloer, een aardig budget te gebruiken. Je wilt er tenslotte lang plezier van hebben en bent niet van plan om binnen twee jaar de castle stones er weer uit te halen. Een investering is in dit geval een goede keuze.

Steeds wat nieuws

Er zijn ook mensen die helemaal niet zo’n vastomlijnde smaak hebben, maar gewoon meegaan met de trends. Ook prima! Op dit moment is een industriële uitstraling van het interieur bijvoorbeeld heel trendy. Wil je deze trend graag volgen, dat betekent niet dat je je hele huis meteen opnieuw hoeft in te richten.

Verander jij graag zo nu en dan van stijl, kies dan voor een rustige, neutrale basis in je huis. Neem een vloer die overal bij past en gebruik veel neutrale kleuren in je meubels. Op die manier kun je makkelijk iets aanpassen zonder echt alles nieuw te hoeven kopen. Met een aantal nieuwe accessoires, lampen of meubelstukken kun je je kamer tenslotte al een heel andere look & feel geven, en ervoor zorgen dat je altijd trendy bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *