Welke mogelijkheden heb ik bij een rookkanaal plaatsen?

Een huis heeft meestal een cv-ketel of een geiser, voor beide gevallen heb je een rookkanaal nodig zodat de rook veilig naar buiten kan gaan. Je kan ook denken aan een houtkachel, ook hier is het belangrijk dat je een professionele rookkanaal hebt aangelegd.

Laat dit altijd door een specialist van de Schoorsteenbrigade gebeuren, die zal namelijk op de juiste manier jouw rookkanaal plaatsen. Een slechte installatie kan namelijk grote gevolgen hebben voor jou en jouw gezin, zoals brandgevaar en koolmonoxidevergiftiging.

Een specialist van de Schoorsteenbrigade kan op verschillende manieren jouw rookkanaal aansluiten, we gaan die voor je beschrijven zodat je een beter beeld hiervan hebt.

Rookkanaal binnen plaatsen

Dit is een van de beste manieren om een rookkanaal te plaatsen, je zorgt er namelijk voor dat alles goed is weggewerkt. Uiteindelijk zal het rookkanaal naar buiten gaan en dat gebeurt meestal op een dak. Er moet waarschijnlijk wel veel in huis gedaan worden om het rookkanaal te plaatsen, een specialist van de Schoorsteenbrigade zal dit allemaal voor je in kaart brengen.

Rookkanaal buiten plaatsen

Een specialist van de Schoorsteenbrigade kan je dit aanraden als een optie die jou meer kosten bespaart. Een rookkanaal zal dan aan de buitenkant van jouw huis worden geplaatst. Dit is trouwens vaak niet de mooiste optie en jouw rookkanaal is dan wel veel kwetsbaarder.

Rookkanaal in een schoorsteen

Een rookkanaal binnen bouwen kan een hoop geld kosten en buiten kan het weer te lelijk zijn. Je kan ook een rookkanaal in je schoorsteen laten bouwen, uiteraard kan je dan niet meer jouw openhaard gebruiken en dat kan best zonde zijn. Wel kan je een rookkanaal op deze manier heel mooi wegwerken en kost het je niet zo veel geld. Je hoeft namelijk geen gaten in muren en plafonds te laten maken door jouw huis. Een medewerker van de Schoorsteenbrigade bekijkt de situatie in jouw huis en zal je hier op adviseren wat je het beste ku

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *