Welke raamdecoratie is geschikt voor grote ramen?

Een groot raam in huis is een nieuwe trend die we steeds vaker terugzien. Hierdoor heb je veel daglicht in huis, maar anderen kunnen makkelijker binnenkijken en er is niet altijd bescherming tegen het felle zonlicht. Een serre is een goed voorbeeld hiervan. De serre bestaat grotendeels uit glas. De meeste zonweringen en raamdecoraties zijn te klein voor zulke grote ramen, maar gelukkig is er genoeg raamdecoratie voor grote ramen. In deze blog hebben we een aantal voorbeelden voor je op een rijtje gezet.

Shutters

Als eerste hebben we de shutters. Shutters zijn een mooi en praktisch idee voor in de serre. De shutters kun je makkelijk instellen in iedere stand die je wilt. Hierdoor kun je de lichtinval in de serre optimaal instellen. Sommige shutters zijn gemaakt met een tussenverbinding zodat je de bovenste en onderste helft apart kan bedienen. Dit is handig in een serre, omdat je de bovenste dicht kan doen voor de zon en de onderste gewoon omhoog kan laten. Hierdoor komt er nog steeds licht binnen in de serre.

Jaloezieën

Ook jaloezieën kunnen geplaatst worden op grote ramen. Er zijn verschillende jaloezieën die tot wel 6,9 meter breed gemaakt kunnen worden. Hierbij heb je ook de keuze uit lamellen van 50 en 70 mm breed. Dit zijn dus grote jaloezieën en deze kunnen perfect gebruikt worden voor de serre.

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn altijd populair en worden veel gebruikt. Je zou denken dat een vouwgordijn niet werkt bij grote ramen, omdat ze immers opgehaald worden met horizontale baleinen. Gelukkig zijn ze ook te koop voor grote ramen. Doordat ze van stevig aluminium zijn en er een speciale ophaaltechniek is, zullen ze niet doorbuigen. De vouwgordijnen blijven hierdoor ook bij extra grote en brede ramen perfect hangen.

Paneelgordijnen

Paneelgordijnen zijn de perfecte decoratie voor een schuifpui. Deze kunnen tot wel 3 meter hoog gemaakt worden. Daarnaast is het aantal panelen eindeloos en kun je zelf bepalen hoe breed je de panelen wilt hebben. Ook is er veel keuze in kleuren en materiaal. Hierdoor kan je het altijd afstemmen op jouw interieur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *