Welke rolsteiger is het meest geschikt voor jouw klus?

Bij klussen in en rond huis waarbij in de hoogte gewerkt moet worden, is een geschikte rolsteiger erg handig. Natuurlijk kun je ook kiezen voor het gebruik van een ladder bij een schilderklus of voor stucwerk. Maar een rolsteiger heeft vergeleken met het gebruik van een trap diverse voordelen te bieden. Welke zijn dit? Welke soorten rolsteigers, voordelig te koop bij Rolsteiger.net, zijn er zoal? En welk type rolsteiger is voor jouw specifieke klus het meest geschikt?

Enkele voordelen van een rolsteiger

Vergeleken met ladders hebben rolsteigers minstens twee belangrijke voordelen. In de eerste plaats is werken op een rolsteiger van Rolsteiger.net veel veiliger. Een rolsteiger kan veilig vastgezet en aan de gevel bevestigd worden. Je loopt geen risico op valpartijen of het omkieperen van de ladder. Een tweede pluspunt van het gebruik van rolsteigers is het feit dat je deze kunt gebruiken om spullen op te plaatsen. Denk aan het verfblik, de kwasten, gereedschap of materiaal dat nodig is om de gevel te stucen. Bij een ladder moet je telkens op en neer klimmen of afdalen om de benodigde spullen op te halen. En dat kost ontzettend veel tijd. Met een rolsteiger werk je veiliger, sneller en efficiënter!

Verschillende soorten rolsteigers voor diverse klussen

De twee belangrijkste soorten steigers die voor klussen in en rond huis gebruikt kunnen worden, zijn rolsteigers en kamersteigers. Rolsteigers van Rolsteiger.net worden buiten gebruikt bij schilderwerkzaamheden en gevelwerk. Er zijn tegenwoordig goede, NEN- en TUV-gecertificeerde rolsteigers beschikbaar die een werkhoogte tot wel 22 meter hebben. Rolsteigers moeten volgens bepaalde eisen worden opgebouwd om veilig gebruikt te kunnen worden, bijvoorbeeld door zijsteunen op kniehoogte en borsthoogte te gebruiken. Bepaalde rolsteiger mogen zowel binnen als buiten gebruikt worden. Maar over het algemeen gebruiken klussers voor projecten die binnenshuis of in panden worden uitgevoerd speciale kamersteigers.

Typerend voor kamersteigers is dat ze lager zijn dan rolsteigers. Kamersteigers zijn ook voorzien van wielen en zijn ideaal voor verfklussen in huis of in gebouwen. Een groot voordeel van deze steigers is dat ze erg mobiel zijn en bijvoorbeeld het schilderen van plafonds en hoge kozijnen een stuk eenvoudiger maken. Ideaal dus als je regelmatig thuis aan het verven of stucen gaat, of een klussenbedrijf hebt en vaak op locatie bent om binnenshuis interieurs op te knappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *