Welke terrasoverkapping past bij jou

Dit jaar hebben we in de maand mei al vele zonnige dagen gehad. We hebben zelfs al een paar keer temperaturen rond de 30° meegemaakt. Het is dan ook niet vreemd dat steeds meer Nederlandse huishoudens een terrasoverkapping aanschaffen. Met een overkapping creëer je in je tuin een schaduwrijke plek waar je tijdens de warme dagen heerlijk kunt vertoeven. Voor veel mensen is het echter de 1e keer dat ze een terrasoverkapping aanschaffen, terwijl het aanbod enorm divers is. Daardoor kan het lastig zijn om te bepalen welk type overkapping je moet kiezen. In dit artikel geven we je daarom een aantal tips die je kunt gebruiken om tot een goede keuze te komen.

Overigens, als je een handig overzicht wilt van de verschillende overkappingen die er zijn, klik dan hier: soorten terrasoverkappingen.

Vrijstaande overkapping of aanbouw?

Als het op terrasoverkappingen aankomt, heb je in principe 2 verschillende soorten constructies: een vrijstaande constructie of een overkapping die je tegen je woning aanbouwt. Ga voor jezelf na wat je het prettigst vindt. Beide types hebben zo hun eigen voordelen.

Zo is een vrijstaande overkapping ideaal als je midden in je tuin wilt zitten en daardoor van de mooie bloemen en planten kunt genieten. Een overkapping aan je woning biedt als voordeel dat je je woonkamer als het ware uitbreid. Daarbij is het wel van belang dat je beseft dat terrasoverkappingen niet geïsoleerd zijn en dat je er in de wintermaanden dus niet comfortabel onder kunt zitten. Dat probleem kun je overigens opvangen met de aanschaf van een terrasverwarming.

Het materiaal waarvan de constructie is gemaakt

Terrasoverkappingen worden hoofdzakelijk van hout of van aluminium gemaakt. Wanneer je een landelijke uitstraling in je tuin wilt realiseren, dan is hout een prima keuze. Ga je voor een moderne look? Dan is aluminium een betere keuze. Besef wel dat een constructie van hout om periodiek onderhoud vraagt, dus als je daar niet van houdt kies dan voor een aluminium overkapping. Overigens is aluminium licht van gewicht, waardoor het zeer geschikt is om op een ondergrond te gebruiken die het gewicht van een houten constructie niet aankan.

De afmetingen van de terrasoverkapping

Het laatste punt dat we met je willen delen, is dat je rekening moet houden met de afmetingen van de terrasoverkapping. Het gaat er daarbij in eerste instantie natuurlijk om dat de constructie in je tuin past en in verhouding tot de rest van je tuin niet te groot is.

Daarnaast is het van belang dat je van tevoren nadenkt over met hoeveel mensen je onder de overkapping zou willen zitten. Zeker als je in de zomer een barbecue hebt en het onverwachts begint te regenen, dan wil je dat iedereen droog kan zitten. Een aspect dat daarbij vaak wordt vergeten is dat de tuinmeubelen ook onder de overkapping moet passen. Hou dus ook rekening met de afmetingen van deze meubelen.

Nog een laatste tip

Terrasoverkappingen kunnen een ware aanwinst voor je tuin zijn. Je hebt er immers jaren plezier van, waardoor het de investering absoluut waard is. Doordat er zoveel aanbieders zijn, is het van belang dat je niet alleen naar de prijsverschillen kijkt, maar ook naar de aangeboden kwaliteit. Zeker de goedkopere overkappingen zijn vaak van kwalitatief minder goed materiaal gemaakt, waardoor je het risico loopt dat de constructie na verloop van tijd begint te verzakken of dat de coatinglaag die op de staanders zit los begint te laten. Als je kwaliteit belangrijk vindt, is het dus zaak om je goed te laten informeren over de kwaliteit van het gebruikte materiaal.

Overigens, voor een goed advies raden we je aan om een bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in terrasoverkappingen Tilburg te bezoeken. In de showroom kun je diverse modellen bekijken waardoor je ook beter in staat bent om in te schatten of de overkapping voldoet aan de uitstraling die je voor ogen hebt. Een voorbeeld van een overkappingen specialist vind je hier: https://www.bkmoordrecht.nl/.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *