Woning verbouwen? 3 inspiratie en toffe ideeën

Jouw huis is jouw thuis. En daarom is het vaak leuk om jouw thuis nog meer af te stemmen om jouw eigen behoeften en wensen. Het nadenken over wat je wil veranderen, de kleuren en materialen uitzoeken: het is een feestje. Maar als je nog niet helemaal weet wat je wilt, dan is een beetje inspiratie en toffe ideeën een uitkomst. En die zetten wij voor jou op een rij.

Vind jij dat je het huis wel moet verbouwen, maar denkt jouw partner er anders over? Misschien kun je hem of haar overtuigen met deze drie redenen om je woning te verbouwen.

Een (open) haard

Water en vuur zijn twee elementen waar we uren naar kunnen kijken. Daarom beginnen we meteen maar groots met het eerste idee voor een verbouwing: een (open) haard. De tijd dat een haard niet in jouw woonkamer past is voorbij, want je hoeft niet per se heel groot te wonen voor zo’n prachtige aanwinst. Ze zijn er tegenwoordig in alle vormen en maten. Naast dat het heel veel gezelligheid geeft, krijg je er ook nog wat warmte van! Laat je van te voren wel goed informeren. Is jouw woonkamer namelijk al warm genoeg, dan kun je een haard nemen met een laag vermogen. Hij is er dan puur en alleen voor de gezelligheid. Er zijn heel veel opties mogelijk: met wifi, gespiegeld glas achter, lampjes onderin, op gas of elektriciteit. Er zit vast eentje tussen die jouw hart steelt en je woonkamer net wat extra’s geeft.

Een uitbouw

Yes, de welbekende uitbouw! En hij is niet voor niets zo populair. Want ondanks dat de zomers warmer worden en langer duren, brengen we nog steeds het meeste tijd in huis door. Dus een stukje van de tuin afsnoepen voor een grotere woonkamer is zeker in ons land een goed idee. Je kunt er voor kiezen om de aanbouw ook (gedeeltelijk) af te schermen of zet er prachtige en suite deuren neer. Daar kun je ook een andere vloer leggen, waardoor je het probleem voorkomt van een vloer die na het plaatsen van de uitbouw niet op elkaar lijkt.

Een lichtkoepel

Heb je een tussenwoning? Dan kan je huis al snel donker aanvoelen, omdat je geen ramen hebt aan weerskanten. Een lichtkoepel kan dan flink wat licht in je huis brengen. Vooral in rijtjeshuizen kun je zo’n lichtkoepel alleen nemen met een uitbouw. Dus mocht je toch al nadenken over een uitbouw, neem dan dit raamwerk erboven mee in overpeinzingen. Uiteraard kost het aardig wat geld, maar je gaat er veel profijt van hebben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *